Ελπίζουν σε ξεκαθάρισμα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως δώρο αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια καθώς εκτιμούν πως θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν οι καταστάσεις άπαξ και δια παντώς.

«Περιμένω να έρθετε στη βουλή για να διεξαχθεί ανάμεσα μας, ανάμεσα σε εσάς και σε μένα μια μονομαχία προσωπικού και πολιτικού ήθους» είχε πει στην τελευταία τετ-α-τετ συζήτηση ο κ. Βενιζέλος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την τελευταία ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης κατά την ομιλία του στη βουλή.
Τα κέρδη αυτής της μάχης φυσικά θα φανούν στις κάλπες και ιδιαιτέρως εκείνες των ευρωεκλογών που πιθανότατα θα προηγηθούν των εθνικών. Από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι περιμένουν πως και πως τη στιγμή της πολιτικής αναμέτρησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και προετοιμάζονται καταλλήλως. Και η απάντηση της Κουμουνδούρου είναι άμεση: όσο μιλάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει δημοκοπικούς πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ , είναι ο χορηγός μας, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας έτοιμος και αυτός για την μεγάλη αναμέτρηση που θα κρίνει ανάμεσα στα υπόλοιπα και το θέμα της κεντροαριστεράς.
Στο ΠΑΣΟΚ ελπίζουν σε κέρδη και από την συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Βασικός στόχος είναι να κάνουν ξεκάθαρο στους πράσινους ψηφοφόρους πως το κόμμα τους για λόγους εθνικού συμφέροντος και μόνο συγκυβερνά με τον Α. Σαμαρά.
Στο ΠΑΣΟΚ, εκτός το κοινοβουλευτικό επίπεδο που εκει η αντιπαράθεση ειναι καθημερινή, δίνει έμφαση και στα εσωκομματικά με στόχο τη φυγή προς τα εμπρός. Οι διαφωνίες που εκδηλώνονται καθημερινά είτε βουλευτών που κάνουν ανοίγματα προς το ΣΥΡΙΖΑ όπως η περίπτωση του Γ. Ντόλιου που κινήθηκε σε αντίθετη γραμμη απο την επίσημη, είτε στελεχών, κρατούν σε μια διαρκή εγρήγορση την ηγεσία η οποία παρακολουθεί πολυ στενά ολα οσα γίνονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα