“Καυτή έδρα” το Γαλάτσι, γεμίζει ασφυκτικά με 90 πούλμαν

Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου είναι κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάστηκε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κι εκεί διεξήχθησαν οι αγώνες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και της ρυθμικής γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου έχει χωρητικότητα 6.200 θέσεων, εκ των οποίων οι 5.141 είναι μόνιμες στο άνω τμήμα. Οι υπόλοιπες ανήκουν σε πτυσσόμενες κερκίδες στο κάτω τμήμα.

Η κατασκευή του γυμναστηρίου ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2004, και εγκαινιάστηκε επισήμως στις 30 Ιουλίου 2004, λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά την Ολυμπιάδα, το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, αποτέλεσε έδρα της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ μέχρι το 2006, όταν η Ένωση μετακόμισε στο ΟΑΚΑ το 2006.

Από τότε είχαμε οι περισσότεροι Έλληνες είχαμε ξεχάσει την ύπαρξη του. Και φυσικά ουδείς να βάλει το χέρι του από πότε είχε να γεμίσει με οπαδούς. Εξάλλου η τελευταία φορά ήταν το μακρινό 2004-2005, όταν η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ υπό την ιδιοκτησία της ΚΑΕ από την οικογένεια Φιλίππου (ΦΑΓΕ) και υπό την τεχνική καθοδήγηση του Φώτη Κατσικάρη αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα και είχε αντιμετωπίσει ομάδες του βεληνεκούς μίας Μπαρτσελόνα, μίας ΤΣΣΚΑ Μόσχας κ.α. Τότε στην ΑΕΚ έπαιζαν οι Ζήσης, Κακιούζης, Χατζής και ο Μπουρούσης.

Ουδείς, λοιπόν, θυμόταν ότι το κλειστό του Γαλατσίου είναι μία πραγματική καυτή έδρα για οποιαδήποτε ομάδα το επιλέξει. Και πως να το θυμόταν όταν στην προσφυγική κρίση του 2015 είχε αποτελέσει και προσωρινό χώρο διαμονής προσφύγων.

Κι εν έτει 2019 ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Τσίπρας friends, οι οποίοι το Σάββατο πραγματοποίησαν την εαρινή σύναξη των… αγροφυλάκων για να στείλουν ένα μήνυμα προοδευτισμού στην Ευρώπη… των μονοπωλίων. Ένα μήνυμα που βροντοφώναξαν οι Στέφανος Τζουμάκας, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης και άλλοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όταν ήταν σε υπουργικό θώκο δεν είχαν κανένα πρόβλημα κατά των μονοπωλίων.

Τέλος πάντων ο ΣΥΡΙΖΑ και η ‘”εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων του προοδευτισμού” έστειλαν ένα τρανό μήνυμα προς τις ελληνικές ομάδες, μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ πως κάνουν μεγάλο λάθος που δεν χρησιμοποιούν το κλειστό του Γαλατσίου.

Όντως το κλειστό του Γαλατσίου μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ καυτή έδρα, που ο αντίπαλος να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να τρέμει, ή όπως λένε οι αθλητικοί παράγοντες να χάνει από τα αποδυτήρια.

Όμως υπάρχει μία τόσο δα μικρή επεξήγηση. Για να γεμίσει το κλειστό, όπως αποδείχθηκε και στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούνται 90 γεμάτα πούλμαν που να φέρουν τόσο κόσμο. Βέβαια το να βρεις 90 πούλμαν είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Το πως τα πληρώνεις αυτά τα πούλμαν είναι το παλούκι. Όμως κι εδώ υπάρχει λύση. Μπορεί μία ομάδα, που πιθανά να χρησιμοποιήσει το κλειστό του Γαλατσίου, να απευθυνθεί στην Κουμουνδούρου και να ζητήσει ρουσφέτι. Δηλαδή να πληρώσει τα ναύλα για τα 90 πούλμαν η ΔΕΗ. Παρά το γεγονός ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού απειλείται με χρεοκοπία, πάντα βρίσκονται χρήματα για πούλμαν που θα μεταφέρουν οπαδούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα