Αγχωτική νίκη παραμονής για τον Πανιώνιο (video)

Μια αρκετά αγχωτική αλλά πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε ο Πανιώνιος απόψε (6/4) στη Ν. Σμύρνη. Επικράτησε, στην αναμέτρηση που «έκλεισε την αυλαία» του σημερινού προγράμματος της 27ης αγωνιστικής στη Super League, της ΑΕΛ με 1-0. «Σφιχταγκαλιάζοντας» τη συμμετοχή του στην κατηγορία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ρυθμός και το θέαμα ήταν απογοητευτικά. Όλα άλλαξαν από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι μπήκαν «σε θέση οδηγού» με το -καθοριστικό, όπως τελικά αποδείχτηκε- γκολ του Μαξίμοβιτς (17′).

Η ΑΕΛ επιχείρησε να ισοφαρίσει, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει δύο εμπόδια. Την αρνητική συγκυρία στο 29′, όταν από την κεφαλιά του Γκόικοβιτς η μπάλα εξοστρακίστηκε στο δοκάρι.

Και τον τερματοφύλακα των «κυανέρυθρων», Ζερεμί Μαλέρμπ. Ο οποίος, «κατέβασε» ρολά σε αρκετές περιπτώσεις. Συμβάλλοντας καθοριστικά να πάρει η ομάδα του τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Αφού, τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν οι συμπαίκτες του, για να «κλειδώσουν» τη νίκη, τις σπατάλησαν.

Πλέον, ο Πανιώνιος είναι στους 32 βαθμούς, 6 περισσότερους από τη 13η θέση που οδηγεί -αν υλοποιηθεί το σχέδιο της αναδιάρθρωσης- στο μπαράζ με τη 2η ομάδα της Football League. Η ΑΕΛ έμεινε στους 30 βαθμούς και -σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα, αφού έχει ν’ αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό- παραμένει «στα κόκκινα».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μαλέρμπ, Μασούρας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Μανιάτης, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (89′ Οικονομίδης), Τσιλούλης (65′ Παπαγεωργίου), Μπουμάλ (79′ Άρσε), Ντουρμισάι.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος (86′ Ζίζιτς), Μόρας, Γκόικοβιτς, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Φατιόν (71′ Γιακιμόβσκι), Ζίβκοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Σικάβκα, Νούνιτς (65′ Κούνιτς).

Μάντζιος: «Πολλά αβίαστα λάθη, μετράει το αποτέλεσμα»

Φέστα: «Πολύ καλός ο τερματοφύλακας, οι επιθετικοί χωρίς “φονικό” ένστικτο»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα