Εγκλωβισμένοι στον «κλοιό» του Γκαγκάτση

Κινδυνεύουν με έκπτωση από τη Super League –αν ο γγΑ, Συναδινός, εφαρμόσει τον νόμο– κι όμως στηρίζουν τον Γκαγκάτση, εξοφλώντας γραμμάτια...

Έκαναν πλάκα στη Super League ότι «ο Γκαγκάτσης είναι σαν τον Κομπότη, που δεν πέφτει ποτέ», αλλά οι εκπρόσωποι των 11 από τις 16 ΠΑΕ συντάχθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο του συνεταιρισμού.

Όχι βέβαια επειδή τους έπιασε ο πόνος από την ομιλία του Βασιλομπίλαρου ότι «είμαι ένας απλός υπάλληλος κι έχω ανάγκη τον μισθό για να ταΐζω τα παιδιά μου». Απλά, για διάφορους λόγους ο καθένας έχει μία υποχρέωση στον Γκαγκάτση.

Εδώ ο Αλέξης Κούγιας ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του άλλοτε πανίσχυρου παράγοντα, κι έπειτα πήγε και του ζήτησε συγγνώμη επειδή, όπως του εξήγησε, το πολιτικό μέλλον του Σωτήρη Μάρκου υποχρέωνε την αντιπροσωπεία της Λάρισας να πάρει αποστάσεις από τον άνθρωπο που έχει ερευνηθεί για τα περισσότερα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για το πρώτο εξ αυτών, την Κάρτα Υγείας, έχει ήδη καταδικαστεί με κάθειρξη πέντε ετών, ενώ ακολουθούν και άλλες ανοικτές υποθέσεις, οι περισσότερες των οποίων αφορούν κακουργηματικές πράξεις.

Η συμπεριφορά των παραγόντων στην ψηφοφορία της Super League επιβεβαίωσε τους δεσμούς με τον Γκαγκάτση. Τον σφιχτό εναγκαλισμό μαζί του.

Στήριξαν τον Βασίλη με το ρίσκο να κηρυχθούν έκπτωτοι, διότι η νομοθεσία επιβάλλει την έκδοση διαπιστωτικής πράξης από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού για όσους παράγοντες αρνηθούν να εφαρμόσουν τις διατάξεις με τα κωλύματα.

Εγκλωβισμένος και ο Γραμμένος

Την εξάρτησή του από τον Γκαγκάτση έδειξε πρώτος ο Ευάγγελος Γραμμένος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει τον Βασιλομπίλαρο κατά τη διάρκεια της δίκης.

Μέχρι και επιστολή στον Γιώργο Βασιλειάδη έστειλε και έθεσε στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα μηχανήματα, τα οποία προμηθεύτηκε η Ομοσπονδία για την Κάρτα Υγείας. Πρόσφερε, δηλαδή, ένα επιχείρημα για την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Το χρησιμοποίησαν και αθωώθηκαν οι εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης εταιρείας. Το επικαλέστηκε και η υπεράσπιση για λογαριασμό του Γκαγκάτση. Έστω και αν δεν γινόταν να αποφύγει την καταδίκη ο άλλοτε πανίσχυρος παράγοντας.

Τώρα, αν τα μηχανήματα δεν υπάρχουν πουθενά, δεν ήταν λόγος να μη δηλώσουν ο Γραμμένος και ο Βασιλειάδης ότι υπήρχαν. Ας δημοσιοποιήσουν, αν μπορούν, τις διευθύνσεις των αποθηκών όπου σαπίζουν, αν δεν τα έχουν πετάξει εδώ και 14 χρόνια…

Ερωτηματικό ο Βασιλειάδης

Η μπάλα έχει περάσει πλέον στο γήπεδο της πολιτείας. Από τον Ιούλιο Συναδινό εξαρτάται το μέλλον του ανθρώπου που προσλήφθηκε στη Super League και με αποδοχή του Ολυμπιακού. Ανεξάρτητα αν στην πορεία άλλαξαν τα δεδομένα και οι Πειραιώτες στάθηκαν απέναντι στον Γκαγκάτση.

Τι θα κάνει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού; Θα εφαρμόσει τη διαπιστωτική πράξη για να κηρύξει έκπτωτους όσους ψήφισαν για την παραμονή στη λίγκα του νυν γενικού διευθυντή της; Ο νόμος είναι σαφής.

Αλλά πώς θα πάει κόντρα ο Συναδινός σε τόσους παράγοντες; Άλλο, όμως, είναι το βασικό ερώτημα: πώς θα υπογράψει ο Τζούλιο την έκπτωση του Γκαγκάτση, όταν τον έχει δει τόσες φορές να μπαίνει στο γραφείο του Γιώργου Βασιλειάδη; Άρα, επί της ουσίας τα ερωτήματα απευθύνονται στον υφυπουργό Αθλητισμού.

Επί της ουσίας, γίνεται αντιληπτό ότι ο Βασιλομπίλαρος δεν είναι απλά ένας εργαζόμενος, ο οποίος τρέφει τα παιδιά του από τη δουλειά του στη Super League. Κατά καιρούς, άλλωστε, όλοι μάθαμε για τη χλιδή, στην οποία ζούσε ο Γκαγκάτσης. Είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των (αρνητικών) εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχει, όμως, τη μοναδική ικανότητα να πιάνει αιχμαλώτους όσους κινούνται γύρω του και μέσα από μικροεξυπηρετήσεις να φροντίζει να ικανοποιεί τις ανάγκες του και τις επιθυμίες του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα