Με πρωταγωνιστή τον Ομπαμεγιάνγκ, η Άρσεναλ προκρίθηκε με 3-0 επί της Ρεν

Mε σούπερ σταρ τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ η Άρσεναλ, πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή με 3-0 επί της Ρεν! Παίρνοντάς τους «κανονιέρηδες» πάνω του με δυο γκολ (συν μια ασίστ) ο Γκαμπονέζος οδήγησε τους Λονδρέζους σε πρόκριση μετά την ήττα της από τη Ρεν στη Βρετάνη την περασμένη εβδομάδα με σκορ 3-1.

Με φόρα από τη νίκη στο ντέρμπι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Παπασταθόπουλο να παρακολουθεί από την εξέδρα (λόγω της αποβολής του στο πρώτο ματς), οι Λονδρέζοι μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο.

Οι «κανονιέρηδες» πήραν μόλις στο 5’ κεφάλι στο σκορ με τον Ομπαμεγιάνγκ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα έφτασαν και σε σκορ πρόκρισης χάρη σε γκολ του Μάιτλαντ Νάιλς. Το κερασάκι στην τούρτα της ανατροπής έβαλε και πάλι ο Ομπαμεγιάνγκ στο 72′, υπογράφοντας τον θρίαμβο των Λονδρέζων που τους έστειλε στα προημιτελικά του Europa League.

Σαφές μήνυμα πως φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα στο Europa League έστειλε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, επικρατώντας με 1-0 στο Μιλάνο της Ίντερ. Οι Γερμανοί με σκόρερ τον Γιόβιτς πήραν προβάδισμα μόλις στο έκτο λεπτό και αυτό το γκολ έμελλε να τους χαρίσει και την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης και να στείλει τους 13.000 φίλους τους στις εξέδρες του Σαν Σίρο στον έβδομο ουρανό. Άξιο αναφοράς πως αυτό ήταν το 14ο σερί παιχνίδι που η ομάδα της Φρανκφούρτης παραμένει αήττητη στη διοργάνωση με το σχετικό ρεκόρ να είναι τα 15 της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ενδεχομένως το πιο εύκολο έργο στη βραδιά να το είχε η Βιγιαρεάλ. Το κίτρινο υποβρύχιο μετά τη νίκη στην Αγία Πετρούπολη επί της Ζενίτ, επικράτησε των Ρώσων και στον επαναληπτικό της Ισπανίας με σκορ 2-1 και έτσι σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τα γκολ για την ομάα του Χαβιέ Καλέχα πέτυχαν ο Μορένο στο 29’ και ο Μπάκα στο 47’. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 91’ με τον Ιβάνοβιτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα