“Ο Τσίπρας πιστεύει ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία”

Αύριο θα ανακοινώσει το Ποτάμι άλλους 14 υποψήφιους για την Ευρωβουλή, όπως τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπου αναφέρθηκε σε όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας.

“Ανακοινώσαμε τους πρώτους 14 υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Έλληνες που έφυγαν και διαπρέπουν στο εξωτερικό. Αύριο θα ανακοινώσουμε άλλους τόσους υποψήφιους”, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος επέμεινε στην εκτίμηση που έχει κάνει από το 2016 πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει εκλογές νωρίτερα, αλλά θα περιμένει μέχρι την τελευταία ώρα που του επιτρέπει το Σύνταγμα: “Εκτιμώ ότι εθνικές εκλογές αργούν. Μάλλον επειδή η ελπίδα του κ. Τσίπρα πεθαίνει τελευταία”.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην αυριανή ψηφοφορία στην Βουλή για την συνταγματική αναθεώρηση και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας: “Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό είναι λαϊκίστικη. Την ίδια πρόταση είχε μέχρι πέρσι και η Ν.Δ. Ευτυχώς φέτος άλλαξαν γνώμη. Το Ποτάμι προτείνει μια διευρυμένη βουλή 355 ατόμων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι μια πρόταση πολλών συνταγματολόγων και την καταθέσαμε στη Βουλή. Τα άλλα κόμματα απάντησαν “πολύ λογική πρόταση αλλά δεν την θέλουμε”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε και για το γεγονός ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έμειναν στις καλένδες: “Παραμένουμε η μόνη χώρα στην ΕΕ που απαγορεύουμε την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Αφήνουμε στο σύνταγμα μια παλιά διάταξη, που δεν τόλμησαν ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Ν.Δ. να την αλλάξουν. Αυτό είναι ένα έγκλημα για τη χώρα”.

Οι μολότοφ και ο νέος νόμος

Άκρως επικριτικός ήταν ο κ. Θεοδωράκης και με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου μετατρέπει σε πλημμέλημα το αδίκημα για την ρίψη και την κατοχή βομβών μολότοφ.  Μάλιστα αναφέρθηκε και στην δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος είπε ότι δεν θυμάται να σκοτώθηκε κάποιος από μολότοφ: “Δεν σκοτώνει λένε κάποιοι η μολότοφ. Ας μάθουν ότι με μολότοφ έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, αυτό της Μαρφίν, το οποίο δεν έχει διερευνηθεί και αυτό είναι ντροπή για την δημοκρατία μας”.

Με την ευκαιρία ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στις άδειες των κρατουμένων, έχοντας φυσικά το μυαλό του στις άδειες που λαμβάνει ο Κουφοντίνας, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου: “Οι άδειες των κρατουμένων πρέπει να συνδυάζονται με την μεταμέλειά τους. Δεν μπορεί ένας δολοφόνος να βγαίνει έξω επειδή στρώνει το κρεβάτι του, ή επειδή δεν παίρνει τη σειρά ενός άλλου κρατούμενου στο φαγητό. Με αφορμή την αλλαγή του ποινικού κώδικα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου που μόνο προβλήματα δημιουργεί”.

Τέλος ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε και την ανακοίνωση ότι ο πρώην στενός του συνεργάτης, ο Δημήτρης Τσιόδρας θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία: “Τo Ποτάμι είναι αστείρευτο και συνεχίζει να αιματοδοτεί τα κόμματα εξουσίας. Εμείς δεν πιστεύουμε στα κομματικά στρατόπεδα. Η επιλογή του Δημήτρη Τσιόδρα δεν είναι όμως η σωστή. Πάει στη Ν.Δ. σε μια περίοδο που γέρνει επικίνδυνα δεξιά”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα