Ετοιμάζει ανοιχτή σύναξη ο ΣΥΡΙΖΑ με τους “ανύπαρκτους”

Σε κάθε του προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιά στο ΚΙΝΑΛ, καθώς γνωρίζουν τα ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ότι οι ψηφοφόροι που τον εμπιστεύθηκαν το 2012 και το 2015 είναι δανεικοί από το ΠΑΣΟΚ. Και όπως ήρθαν πολύ εύκολα μπορούν να φύγουν.

Έτσι τρεις ημέρες πριν από το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής όπως ανακοίνωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ “Στο Κόκκινο” ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Πάνος Σκουρλέτης το κυβερνών κόμμα ετοιμάζει μία νέα unfair κίνηση. Προγραμματίζουν μία σύναξη  στο κλειστό του Ταε Κβο ντο του ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους ανύπαρκτους που θεωρητικά απαρτίζουν αυτό που στην Κουμουνδούρου βάφτισαν ως ” ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ” .

Χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης είπε: “Η 27η Μαρτίου θα είναι μία μεγάλη, δημόσια συνάντηση όλων αυτών των κινήσεων και πρωτοβουλιών, με μία συγκέντρωση (κατά πάσα πιθανότητα) στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο”.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη:«Από σήμερα ξεκινάμε μία σειρά επαφών με όλες αυτές τις συλλογικότητες και προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, για τη συγκρότηση αυτού που χτες ονοματοδοτήσαμε ως «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» και θα είναι η “ομπρέλα” όλων των πρωτοβουλιών μας ως τις Ευρωεκλογές. Η 27η Μαρτίου θα είναι μία μεγάλη, δημόσια συνάντηση όλων αυτών των κινήσεων και πρωτοβουλιών, με μία συγκέντρωση (κατά πάσα πιθανότητα) στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο”.

Για το κατά πόσο θα υπάρξει προγραμματική επεξεργασία στο πλαίσιο αυτών των συμμαχιών, είπε ότι οι καλές συμμαχίες έχουν προγραμματική βάση, επικαλούμενος και την εμπειρία της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

«Προφανώς, δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Έχοντας τις επεξεργασίες του κόμματος για την Ευρώπη, όπως κωδικοποιήθηκαν στην τελευταία απόφαση της ΚΕ, θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό αυτής της συνάντησης, για την ανάγκη αλλαγών στις βασικές στρατηγικές επιλογές της σημερινής Ευρώπης στην οικονομία. Ουσιαστικά, μία “αντινεοφιλελεύθερη” πρόταση, στον αντίποδα των πολιτικών λιτότητας”

Σε ό,τι αφορά την σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι σε αυτό αποτυπώνονται αντιλήψεις, πρωτοβουλίες, μέτωπα, απόψεις, τρόποι δράσης και παρέμβασης μέσα στην ίδια την κοινωνία, της δικής μας Αριστεράς. “Από την άλλη, στον πυρήνα του βρίσκεται η προσπάθεια να διαμορφωθεί ένας πολύμορφος, αριστερός προοδευτικός πόλος που να παρέμβει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, στις επόμενες Ευρωεκλογές. Αυτό προσπαθήσαμε, σε αυτή την λογική θα κινηθούν και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες που αναμένεται να επισημοποιηθούν τις επόμενες ημέρες».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα