Το μπλόκο του Ιβάν στην αναδιάρθρωση

Ξεκάθαρα υπέρ της συμμετοχής 16 ομάδων της Super League τάχθηκε ο Μάκης Γκαγκάτσης στη συνεδρίαση της επιτροπής που συστάθηκε για να διαμορφώσει το τοπίο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου την επόμενη χρονιά. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ μετέφερε την επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη και, μάλιστα, εμφανίστηκε απόλυτος.

Φυσικά απέφυγε να εξηγήσει ο μικρός Γκαγκάτσης το σκεπτικό του εργοδότη του. Πιθανότατα να μη γνωρίζει τους λόγους, για τους οποίους επιμένει ο Ιβάν στη διεξαγωγή πρωταθλήματος με 16 ομάδες κόντρα στην κυβερνητική βούληση.

Διότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη νομοθετική παρέμβαση του Γιώργου Βασιλειάδη με την ίδρυση της Super League2 που για να (συ)σταθεί θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση με τη μείωση των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία.

Και δεν μιλάμε για κάτι μακρινό, αλλά για την εισαγωγή του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Άρα, την ώρα που ο υφυπουργός Αθλητισμού προωθεί την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στο ποδόσφαιρο, ο Σαββίδης τορπιλίζει τη νομοθετική πρωτοβουλία.

Το ερώτημα που προκύπτει αφορά στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που προβλέπουν ρητώς τον υποβιβασμό τριών ομάδων από τη Super League και την άνοδο μίας, ενώ η 4η από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα στη μεγάλη κατηγορία θα δώσει μπαράζ με τη 2η της μικρότερης.

Άρα, η μείωση έχει γίνει αποδεκτή απ’ όλα τα μέλη του συνεταιρισμού. Και από τον ΠΑΟΚ! Και, βέβαια, από την ΕΠΟ. Ακόμα και από το Διαιτητικό Δικαστήριο που απέρριψε την προσπάθεια της Super League να μπλοκάρει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τα δεδομένα στο πάρκο Γουδή, πάντως, έχουν αλλάξει. Διαφοροποιήθηκαν. Από τη στιγμή που ο Ιβάν εξέφρασε την επιθυμία του για 16 ομάδες, όλοι σε ΕΠΟ και Super League ψάχνονται για να ικανοποιηθεί το αίτημα.

Έστω και αν έχει διαβεβαιώσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι προχωράει κανονικά η αναδιάρθρωση.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση να πουλάει «σότο» σε αυτούς που κινδυνεύουν. Εκπαιδευμένος δίπλα στον Πούτιν, για όλα είναι ικανός ο Ρώσος…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα