Τα έκαναν «μούσκεμα» οι άμυνες στη Λαμία (video)

ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-3

«Γκολ εσείς, σέντρα εμείς». Το γνωστό ευφυολόγημα έγινε πράξη σήμερα (6/2) στο ΔΑΚ Λαμίας. Όπου, η ομώνυμη ομάδα και ο Ολυμπιακός, στην πρώτη αναμέτρηση για τα προημιτελικά του κυπέλλου, αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3. Το «εισιτήριο» για τους «4», λοιπόν, θα «σφραγιστεί» στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης» (26/2). Με τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν, όπως και πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση.

Η βροχή που έπεφτε στη Φθιώτιδα δεν απέτρεψε την παρουσία φιλάθλων, όχι μόνο στις εξέδρες αλλά ακόμα και στις γύρω ταράτσες.

 

Με άπαντες -γηπεδούχους και φιλοξενούμενους, εντός και εκτός γηπέδου- μάλλον αιτιολογημένα, να απορούν ποιος τα έκανε πιο μούσκεμα. Ο καιρός ή οι άμυνες.

Η βροχή και το «βαρύ» γήπεδο δεν μπορεί να αποτελούν επαρκής δικαιολογίες για την εκατέρωθεν προβληματική απόδοση στην ανασταλτική λειτουργία.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν φανερό πως δεν μπορούσαν να βγάλουν από το μυαλό τους το επικείμενο ντέρμπι στην Τούμπα. Τόσο ο Μαρτίνς που έκανε 10 αλλαγές -συγκριτικά με την αρχική 11άδα απέναντι στον Πανιώνιο- όσο και οι παίκτες.

Η εμφάνισή τους, λοιπόν, μπορεί να μην θέτει υπό αμφισβήτηση την πρόκριση αλλά σίγουρα προβλημάτισε. Σε προσωπικό, για κάποιους, αλλά και ομαδικό επίπεδο.

Με αλλαγές, αλλά λιγότερες, παρέταξε και ο Χάβος τους γηπεδούχους. Επιχείρησαν να κλείσουν τους χώρους και να πιέσουν, ώστε να μην επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να αναπτυχθεί σωστά.

Και να τον εξαναγκάσουν σε λάθος που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν. Όπως αποδείχτηκε, πάντως, το τελευταίο ήταν περιττό, αφού τα λάθος γινόταν και χωρίς πίεση.

Ο… χορός της βροχής των γκολ άρχισε στο 9′ με τον Τσούκαλο και σημαντικό μερίδιο ευθύνης στον Χουτεσιώτη. Ο Ντίας ισοφάρισε και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Φιλοξενούμενος πέτυχε το επόμενο γκολ αλλά μέτρησε υπέρ της γηπεδούχου, αφού ο Μπουχαλάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (32′).

Ο Σολδάνο που ισοφάρισε σε 2-2, επίσης πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Με τα στελέχη της Λαμίας, μάλλον δικαιολογημένα, να διαμαρτύρονται πως η μπάλα -στο γύρισμα του Μασούρα- είχε βγει άουτ. Ο Χασάν έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (61′) αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Τσούκαλος (62′) διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Μπουλούλης, Βάντερσον, Ασούμπρε, Σκόνδρας, Πίτι, Τσούκαλος (72′ Καραμάνος), Τόμας (67′ Μπερτόλιο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Καμαρά, Μουχαλάκης, Ντίας (73′ Κούτρης), Μασούρας, Χασάν (66′ Γκερέρο), Σολδάνο (89′ Βοΐλης).

1-0

 

1-1

 

2-1

 

2-2

 

2-3

 

3-3

Χάβος: «Εννιά ματς σε έναν μήνα, να το προσέξουν οι αρμόδιοι»

Μιχαηλίδης: «Όμορφο ματς, ανταμείψαμε τον κόσμο»

Μαρτίνς: «Συγχαρητήρια για το μαχητικό πνεύμα»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα