Ερώτηση Νικολόπουλου για τον παραγκωνισμό αναπληρωτών καθηγητών, που έχουν παιδιά ΑΜεΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κατέθεσε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ευαισθητοποιούμενος, όπως σημειώνει, «από συνδέσμους πολυτέκνων και από αναπληρωτές καθηγητές σχετικά με την ανατροπή που ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας ως προς τον διορισμό αναπληρωτών καθηγητών».

Όπως υπογραμμίζει στο δελτίο τύπου ο κ. Νικολόπουλος «με το νέο σύστημα διορισμών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά παραμονές Χριστουγέννων από το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω που δούλευαν τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια ως αναπληρωτές, παραγκωνίζονται-περιθωριοποιούνται και ουσιαστικά τους στερείται η δυνατότητα να ξαναδουλέψουν αφού χάνουν τη σειρά κατάταξης στους πίνακες Αναπληρωτών που είχαν όλα αυτά τα χρόνια».

Κατόπιν τούτο ο κ. Νικολόπουλος ρωτά τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου το ακόλουθο: «Θα προβλέψετε στον νομοσχέδιο την ουσιαστική προστασία των πολύτεκνων και ΑΜεΑ, όσο αφορά την μοριοδότησή τους;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα