«Δεν θα χάσω και τον ύπνο μου»

Μπορεί να έχει περάσει περίπου ένας μήνας από τότε που πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της βιογραφίας του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τον Σκοτσέζο τεχνικό να έχει πιάσει στο στόμα του κόσμο και κοσμάκη, αλλά οι αντιδράσεις από τους «θιγόμενους» συνεχίζονται.

Ένας εξ αυτών ήταν ο σύγχρονος «θρύλος» της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ τον οποίο ο παλαίμαχος προπονητής δεν συμπεριέλαβε στους top επιπέδου ποδοσφαιριστές. «Είναι πολύ καλός παίκτης, προσπάθησα να τον πάρω στη Μαν. Γιουνάιτεντ, αλλά δεν ήταν ποτέ ποδοσφαιριστής κορυφαίου επιπέδου», αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του.

Μέχρι σήμερα ο Άγγλος μέσος ποτέ δεν θέλησε να σχολιάσει την κρίση του πολυνίκη τεχνικού. Ωστόσο, έφτασε η ώρα της απάντησης και μάλιστα με πολύ ιδιαίτερο τρόπο καθώς ο «Στίβι» ουσιαστικά αντιπαράθεσε δύο στοιχεία που δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να πει τη γνώμη του. Είμαι θαυμαστής της δουλειάς του. Είναι από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Δεν θα χάσω και τον ύπνο μου γι’ αυτό που είπε για μένα. Στη διάρκεια της καριέρας μου δέχτηκα επαίνους από πολλούς ανθρώπους, ανάμεσά τους κι από εκείνον. Είναι αλήθεια πως προσπάθησε να με αποκτήσει σε μία περίπτωση, ίσως και σε δύο», τόνισε ρίχνοντας το πρώτο «καρφί» σχετικά με τις αποτυχημένες προσπάθειες του «Φέργκι» να τον φέρει στη Γιουνάιτεντ.

Υπήρχε όμως και συνέχεια αφού η συνέντευξη επεκτάθηκε και στα κατορθώματά του με την εθνική ομάδα. «Δεν είναι κι άσχημες οι 107 συμμετοχές για κάποιον που δεν είναι τοπ παίκτης, έτσι δεν είναι;», ανέφερε ο έμπειρος μέσος υπενθυμίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι τα νούμερα σε πολλές περιπτώσεις είναι αμείλικτα. Μάλιστα, αυτή ήταν και η τελευταία ατάκα του αναφορικά με το θέμα «Φέργκιουσον» που προέκυψε.

«Ποτέ δεν περίμενα να φτάσω σε αυτό τον αριθμό. Όταν έκανα ντεμπούτο είχα στόχο να φτάσω τις 50 συμμετοχές και τα 10 γκολ. Άρα είμαι περήφανος που έφτασα στις 107 εμφανίσεις. Δεν με νοιάζει να ξεπεράσω τον Σίλτον ή τον Μπέκαμ. Όνειρό μου είναι να επιστρέψουμε από μία μεγάλη διοργάνωση και να είναι ο κόσμος περήφανος για την ομάδα. Όμως αυτό θα γίνει μόνο αν περάσουμε από τα προημιτελικά».

Όσο για το τι περιμένει στα γήπεδα της Βραζιλίας, είπε: «Χάρηκα πολύ που βοήθησα να προκριθούμε στα τελικά, αλλά τώρα το θέμα είναι τι θα κάνουμε εκεί. Το καλό είναι πως δεν μας αντιμετωπίζουν πλέον σαν φαβορί και υπάρχει περισσότερο ρεαλιστική στάση απέναντί μας. Κανένας δεν λέει μεγάλα λόγια κι αυτό βοηθά την ομάδα. Δεν έχουμε τρελές προσδοκίες, αλλά ρεαλιστικές».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει να φορά το εθνόσημο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, απάντησε: «Δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω μετά το Μουντιάλ. Θα εξαρτηθεί από το αν το απολαύσω. Τι εμπειρία θα είναι αυτή στη Βραζιλία. Μπορώ να διαχειριστώ τον εαυτό μου κι αν μπορώ να είμαι υγιής, είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω τόσο στις υποχρεώσεις της Λίβερπουλ, όσο και σε αυτές της εθνικής Αγγλίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα