Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει αήττητος πήρε 1-1 από την ΑΕΚ και την Κυριακή παίζει τον τίτλο με τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ άφησε δύο βαθμούς στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ 1-1, η διαφορά του από τον Ολυμπιακό μειώθηκε στους έξι πόντους, αλλά διατηρώντας το αήττητο για μια ακόμη αγωνιστική έδειξε πως έχει το μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο.

Την Κυριακή στην Τούμπα κόντρα στον Ολυμπιακό ακόμη και με ισοπαλία ουσιαστικά στέφεται πρωταθλητής.

Η ΑΕΚ άργησε να ξυπνήσει, αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο πολύ νωρίς από το γκολ του Μαουρίτσιο στο 10΄ και παρότι έπαιζε από το 32΄ με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Ζαμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Ένωση με τη σημερινή ισοπαλία τέθηκε οριστικά νοκ άουτ όχι μόνο από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά και από την δεύτερη θέση, καθώς η διαφορά της με τον Ολυμπιακό είναι πλέον οκτώ βαθμοί. Δικαιολογημένα πάντως η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει παράπονα από τη διαιτησία του Δανού Μίκαελ Τίκγκααρντ, ο οποίος έκλεισε τα μάτια σε κλασική περίπτωση πέναλτι. Ήταν το 21′, όταν ο Σάκχοφ στην προσπάθειά του να πάρει την κεφαλιά, βρίσκει την μπάλα με το χέρι και κακώς ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών που θα έπρεπε να συνοδευτεί από δεύτερη κίτρινη σε βάρος του παίκτη του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ στο σημερινό ματς πιέστηκε μόνο στα τελευταία λεπτά κι έδειξε πιο ομάδα από την γηπεδούχο ΑΕΚ που άφησε το χρόνο να κυλήσει χωρίς να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φθάσει στην ολική ανατροπή. Ο Πόνσε στο 74΄ έφερε το παιχνίδι στα ίσια με εξαιρετική κεφαλιά φθάνοντας τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Το 1-1 αφύπνισε τους γηπεδούχους που μέχρι τότε δεν είχαν ρυθμό και ποικιλία στον τρόπο ανάπτυξής τους. Τα ατού της Ένωσης ήταν μπλοκαρισμένα, καθώς Λιβάγια, Μπακασέτας και Μάνταλος δεν είχαν τις προσωπικές ενέργειες που θα έδιναν ώθηση και θα τρυπούσαν την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Ο δικέφαλος του βορρά είχε καλύτερη τακτική, αλληλλοκάλυψη και τον Πασχαλάκη για μια ακόμη φορά σε εξαιρετική κατάσταση. Μετά την ισοφάριση η ΑΕΚ πλησίασε μια φορά το δεύτερο γκολ, με τον Γκάλο στο 90΄ να σεντράρει από τα δεξιά, τον Κρίστισιτς να πιάνει κεφαλιά-ψαράκι στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» με τρόπο σύνηθες την ΑΕΚ μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, «κόβοντας» την επιθετική ορμή των γηπεδούχων. Σε στημένη φάση, η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Ελ Καντουρί, ο Δικέφαλος του Βορρά είχε προωθήσει τα ψηλά κορμιά της άμυνας και ο Βαρέλα την έστρωσε άψογα στον Μαουρίσιο, ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ. Το προβάδισμα έδωσε στην ομάδα του Λουτσέσκου την ευχέρεια να διαχειριστεί συντηρητικά την εξέλιξη του ματς, αποδιοργανώνοντας προσωρινά τους γηπεδούχους.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον πάγκο νίκησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου με τις κινήσεις που επιχείρησε στην επανάληψη, αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ στην πλειοψηφία τους δεν έβγαλαν την ψυχή που είχε ζητήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.  Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης το γύρισε σε ένα 4-4-2 με ρόμβο στα χαφ με την είσοδο του Κρίστιτσιτς στο γήπεδο στη θέση του Μπακάκη δεδομένου πως το 3-5-2 φάνηκε να μην αποδίδει. Λίγο αργότερα, ο Άλεφ έδωσε την θέση του στον Μπογέ την ώρα που ο Λουτσέσκου είχε επιλέξει ένα 4-4-1, επιλέγοντας τον Λημνιό να δώσει «ανάσες» στον Μπίσεσβαρ και να βοηθήσει στην αμυντική κάλυψη του Δικεφάλου ελέω αριθμητικού πλεονεκτήματος. Στην ίδια λογική και η αλλαγή Σάκχοφ – Μίσιτς, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το κέντρο. Οι αναπροσαρμογές… δικαίωσαν τον προπονητή της ΑΕΚ με τους γηπεδούχους να έχουν ένα πιο ορθολογικό πλάνο ανάπτυξης που τους έδωσε μετά από ασφυκτικό πρέσινγκ και το γκολ της ισοφάρισης. Μέχρι εκεί όμως…

Ο διαιτητής από τη Δανία Μίκαελ Τίλγκααρντ, δεν καταλόγισε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ που μπορεί ν’ άλλαζε την τροπή του αγώνα, καθώς θα έπρεπε να συνοδευτεί και από την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σάκχοφ.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46′ Κρίστιτσιτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Αλέφ (60′ Μπογέ), Μπακασέτας (87′ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί (84′ Πέλκας), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (59′ Λημνιός), Σάκχοφ (64′ Μίσιτς), Άκπομ, Λέο Ζαμπά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα