Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα στηρίζουν τον Γλυνό του ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια

Την υποστήριξή τους στην παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Μανώλη Γλυνό, εκφράζουν με ανακοίνωση-δήλωσή τους που έδωσαν στην δημοσιότητα 149 πολίτες από τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Πρόκειται για πολίτες από το χώρο της Αριστεράς (κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ) της οικολογίας, του πολιτισμού και των κινημάτων που εκφράζουν τη βούλησή τους να συμπαραταχθούν με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνό που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από τον περασμένο Οκτώβριο και ήδη έχει λάβει την στήριξη από το Κίνημα Αλλαγής

Ο κ. Γλυνός είναι οδοντίατρος, έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, έχοντας όμως δηλώσει ότι είναι ανεξάρτητος υποψήφιος αφού στην παράταξή του βρίσκονται στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση «στις επόμενες περιφερειακές εκλογές αναμετράται ένα μοντέλο μετατροπής της αυτοδιοίκησης σε αυταρχικό, δήθεν “τεχνοκρατικό” και βαθιά νεοφιλελεύθερο θεσμό με την επικοινωνιακή διάσταση να επισκιάζει την ουσία της πολιτικής, μια αυτοδιοίκηση “κέλυφος” δημοσίου δικαίου με ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

«Εμείς», αναφέρουν οι 149 πολίτες, «προτείνουμε ένα άλλο μοντέλο: αυτό της δημοκρατίας, της συνεργασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με τους νησιώτες και τις νησιώτισσες στο κέντρο της πολιτικής και προς όφελος όλων μας».

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν ανακοινωθεί επίσης οι υποψηφιότητες του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου (τον οποίο στηρίζει η ΝΔ) και του Γιάννη Ντουνιαδάκη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα