Στην άσπρη βούλα κρίθηκε η «μάχη της Κρήτης» (video)

Η «μάχη της Κρήτης», στη φάση των «16» για το κύπελλο, κρίθηκε από την άσπρη βούλα. Ο Εργοτέλης, στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, επικράτησε του ΟΦΗ με 4-3 (κ.α. 1-1) και «σφράγισε το εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση στο «Γεντί Κουλέ» εξελίχθηκε σε ακατάλληλη για καρδιακούς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπουτσάκη (23′) και απέκτησαν ένα ακόμα υπολογίσιμο πλεονέκτημα μόλις οκτώ λεπτά αργότερα.

Στο 31′ ο Κουτσιανικούλης έκανε ένα «δολοφονικό» τάκλιν στον Οικονόμου και ο διαιτητής Κουτσιαύτης (κακώς) του έδειξε κίτρινη κάρτα. Αντί ο 31χρονος ποδοσφαιριστής να πει ευχαριστώ, σε έξαλλη κατάσταση, το έριξε στα… γαλλικά. Με συνέπεια ο ρέφερι από την Άρτα να του δείξει την κόκκινη κάρτα και την άγουσα προς τα αποδυτήρια.

Παρά το εναντίον του σκορ και το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο ΟΦΗ δεν πτοήθηκε. Ήταν καλύτερος από τους φιλοξενούμενους και έφτασε στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Νέιρα (44′).

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον έλεγχο και το δεύτερο ημίχρονο αλλά… επέστρεψαν τα δώρα του Εργοτέλη. Ο Μπουρσέλης έκανε δύο φορές ανόητες παραβάσεις μέσα στην περιοχή αλλά ο Κατσιμήτρος και το δοκάρι δεν επέτρεψαν στους Νέιρα (59′) και Ποτουρίδη (72′) να σκοράρουν.

Το 1-1 δεν άλλαξε ούτε ως το τελευταίο τριπλό σφύριγμα, ούτε στην παράταση. έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Όπου ο ΟΦΗ έχασε ξανά δύο εκτελέσεις, ο Εργοτέλης μόνο μια και με συνολικό σκορ 4-3, πανηγύρισε την πρόκριση.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ:

1-0 ο ΟΦΗ με τον Σασί

1-1 ο Εργοτέλης με τον Ιατρούδη

1-1 Την εκτέλεση του Ποτουρίδη απέκρουσε ο Κατσιμήτρος

1-1 Την εκτέλεση του Μπάτζιοαπέκρουσε ο Σωτηρίου

1-1 Την εκτέλεση του Κυριακίδη απέκρουσε ο Κατσιμήτρος

1-2 ο Εργοτέλης με τον Τσέλιο

2-2 ο ΟΦΗ με τον Κοροβέση

2-3 ο Εργοτέλης με τον Έφορντ

3-3 ο ΟΦΗ με τον Βουό

3-4 ο Εργοτέλης με τον Ροβίθη

ΟΦΗ (Καραμπετάκης): Σωτηρίου, Μιχόγιεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης (88’ Κυριακίδη), Νάστος, Μεγιάδο, Νέιρα, Κουτσιανικούλης, Οικονόμου (46’ Σάσσι), Πέρσον (60’ Βουό)

Εργοτέλης (Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Οικονόμου (46’ Ροβίθης) , Μπουρσέλης (81’ Προβυδάκης), Λαμπάκης, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Κούατενγκ (62’ Κατσούρη), Ιατρούδης, Έφορντ

Καραμπετάκης: «Αστοχία, Κατσιμήτρος και ατυχία μας απέκλεισαν»

«Παίρνω την ευθύνη για τον αποκλεισμό»

Κατσιμήτρος: «Δεν νιώθω ήρωας, ομαδική δουλειά η πρόκριση»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα