ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: “Τα κόμματα δεν θέλουν να παραδώσουν εξουσία στους δημάρχους”

“Όπως ξέρετε, επαγγελματίας πολιτικός δεν είμαι. Είμαι επιχειρηματίας που είδα και από μέσα και από έξω, πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα. Και είδα ότι το ένα κοινό που έχουν όλα τα κόμματα αυτήν τη στιγμή είναι ότι όταν έρχεται η ώρα να παραδώσουν ένα μέρος της εξουσίας τους όλοι είναι αμυντικοί. Όλοι την κρατάνε στα χέρια τους. Γι’ αυτό πιστεύω ότι κάθε εργαλείο μέσα από το οποίο μπορεί να συμμετέχει ο πολίτης σε μια πολιτική διαδικασία, είναι χρήσιμο. Και ότι τα πράγματα πρέπει να ανοίξουν”. Αυτά επεσήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος εξήγησε τον λόγο που μέσω της εφαρμογής «katevagiatinathina.gr» ζητά από τους πολίτες να καταθέσουν υποψηφιότητα για την γειτονιά  τους.

“Είναι ένα πρώτο βήμα για να μη διαλέγουμε πάντα τους υποψήφιους μέσα από τους κομματικούς σωλήνες. Σήμερα εάν θέλω να συγκροτήσω ψηφοδέλτιο, αύριο το πρωί μπορώ να το συγκροτήσω από ανθρώπους που ξέρω μέσα από το κόμμα μου ή τα συγγενικά κόμματα. Πριν βάλουμε τα στελέχη αυτά στα ψηφοδέλτια, θέλουμε να ξέρουμε εάν υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω οι οποίοι θέλουν να δώσουν δυο ώρες την εβδομάδα για την πόλη τους. Δεν θέλει παραπάνω. Θέλει δυο ώρες την εβδομάδα για την πόλη σου, για να έχεις φωνή, για να έχεις ένα μέρος της εξουσίας, για να συναποφασίζεις για το μέλλον σου. Εξαιρετικά σημαντικό να μπει ο κόσμος μέσα σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις παρατάξεις».

Ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ακόμη ότι τον Μάιο οι πολίτες θα ψηφίσουν όχι υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, αλλά θα εκλέξουν δήμαρχο: “Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το κλίμα έχει αλλάξει. Αντί να σκεφτόμαστε μόνο με όρους κομματικούς, σκεφτόμαστε και με πρόσωπα, με συνδυασμούς, με θέσεις. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εάν κάνεις μια σοβαρή προσπάθεια, εάν πας στον κόσμο και μιλήσεις με τον κόσμο, βλέπεις ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται”.

Παρά το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει εκφράσει την στήριξη του στον κ. Γερουλάνο, ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι ανεξάρτητος: “H δική μου υποψηφιότητα είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Εγώ σήκωσα το χέρι μου και είπα «θέλω να κατέβω για τον δήμο». Το γεγονός ότι με στηρίζουν κάποια κόμματα, δεν σημαίνει ότι μου έδωσαν χρίσμα. Παλιά τα χρίσματα ερχόντουσαν με υποψηφίους, με θέσεις και με λεφτά. εμένα δεν ήρθε ούτε με υποψηφίους, ούτε με θέσεις, ούτε με λεφτά. Άρα η ανεξαρτησία μου είναι ακέραιη και μπορώ να επιλέξω το καλύτερο δυνατό συνεργείο το οποίο θα παλέψει για την Αθήνα. Και αυτό είναι η πρώτη μου προτεραιότητα σ’ αυτό που θέλω να κάνω”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα