Να επιτρέπεται η αναγκαστική αλλαγή του τερματοφύλακα θέλει ο Βενγκέρ

Στο πρόσφατο παιχνίδι του αγγλικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Έβερτον και την Τότεναμ, ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων, Ούγκο Γιορί, συγκρούστηκε στον αέρα με τον επιθετικό των γηπεδούχων Ρομέου Λουκάκου, ωστόσο δεν έγινε αλλαγή, αφού οι Λονδρέζοι είχαν πραγματοποιήσει και τις τρεις που είχαν στη διάθεσή τους.

Η απόφαση του Αντρές Βίλας Μπόας να κρατήσει στο γήπεδο τον τερματοφύλακά του, παρά το γεγονός ότι είχε πρόβλημα προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στο «Νησί», ωστόσο ο Αρσέν Βενγκέρ εστίασε στο γεγονός ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να προβλέπεται από τον κανονισμό μία… τέταρτη αλλαγή εφόσον αφορά τον πορτιέρο και είναι αναγκαστική.

«Θεωρώ πως ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει. Φανταστείτε να παίζει η εθνική Αγγλίας τελικό παγκοσμίου κυπέλλου και στο 80ο λεπτό κι ενώ κερδίζετε με 1-0, τραυματίζεται ο τερματοφύλακας. Αν ο προπονητής της Αγγλίας έχει κάνει και τα τρεις αλλαγές τότε τι κάνεις; Θα βγάλει τον τερματοφύλακα και θα βάλει το δεξί μπακ στη θέση του και θα συνεχίσει τον αγώνα με 10 ή θα προτιμούσε να μπορεί να αλλάξει τον τερματοφύλακα;

Πιστεύω πως από τη στιγμή που οι καταστάσεις είναι ιδιαίτερες κι ο τερματοφύλακας μια ειδική θέση, θα πρέπει να επιτρέπεται να βγει ο τερματοφύλακας και να αντικατασταθεί από τον αναπληρωματικό, ακόμα κι αν έχουν γίνει και οι τρεις αλλαγές.

Όταν υπάρχει ιατρική αναγκαιότητα, τότε απαραίτητα πρέπει να αλλάξει αυτός ο κανονισμός», τόνισε ο τεχνικός της Άρσεναλ, ο οποίος απάντησε και σε ερώτηση για το τι κάνει ο ίδιος σε ανάλογες περιπτώσεις: «Υπακούω πάντα στο ιατρικό επιτελείο μου σε τέτοια θέματα. Οι τραυματισμοί στο κεφάλι είναι ιδιαίτεροι τραυματισμοί και πάντα κάνω ότι μου πει ο γιατρός της ομάδας μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα