Έγινε και αυτό: Υποψήφιος ο Βασιλειάδης, με στήριξη από τον τρις υπόδικο

Η περιπέτεια του υφυπουργού Αθλητισμού στον Πειραιά, την Αχαϊα, η αποτυχία στα βόρεια προάστια και η αγωνία της εκλογής στον νότιο τομέα, πλέον, της Β' Αθηνών με στήριξη του υπόδικου, με 3 κακουργηματικούς φακέλους, Βασίλη Γκαγκάτση

Τον Νοέμβριο του 2016 ο Γιώργος Βασιλειάδης διαδέχθηκε τον Σταύρο Κοντονή στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού. Κοινό σημείο αναφοράς των δύο η δικηγορία. Ο Γ. Βασιλειάδης, είναι 39 ετών και φιλοδοξεί να έχει μακρά πολιτική καριέρα. Η διαφορά του με τον Σταύρο Κοντονή είναι όμως πως δεν ψηφίστηκε από τον λαό και τοποθετήθηκε ως εξωκοινοβουλευτικός στις πολιτικές θέσεις που ανέλαβε ως γνωστός και φίλος του Πρωθυπουργού από τη Νεολαία του Συνασπισμού.

Αυτό που καίει πλέον τον Γιώργο Βασιλειάδη, είναι η περιφέρεια που θα πολιτευτεί, προκειμένου να δώσει τη μάχη να μπει στην επόμενη Βουλή. Εκεί είναι τα… πολύ δύσκολα. Η αρχική σκέψη ήταν να πάει στην περιφέρεια που γεννήθηκε. Στον Πειραιά. Ωστόσο η μετωπική σύγκρουσή του με τον Ολυμπιακό, δεν του αφήνει κανένα περιθώριο εκλογής. Η σκέψη να πολιτευτεί στον τόπο καταγωγής του, την Λευκάδα, απορρίφθηκε πολύ νωρίς καθώς είναι μονοεδρική και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει έδρα.

Εναλλακτική λύση προσφέρθηκε από την Αχαϊα, όπου θα μπορούσε να πέσει μεγάλο βάρος έργων στο νομό και στήριξη της παρέας της Παναχαϊκής. Δεν του βγήκε όμως ούτε αυτό, καθώς οι συνθήκες για την μεγάλη ομάδα της Πάτρας άλλαξαν προς το χειρότερο και με τα έργα μόνο, οι πιθανότητες επιτυχίες ήταν ελάχιστες. Πέραν αυτού υπήρξαν και αντιδράσεις από τους βουλευτές του νομού που δεν θέλουν μια υποψηφιότητα που μπορεί να έχει τύχης στα πόδια τους.

Τι έμεινε; Η Β΄ Αθηνών. Σε αυτό το κομμάτι θέλει να κάνει… παιχνίδι πλέον ο Γ. Βασιλειάδης. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να διαμένει στη Βούλα, τα προηγούμενα χρόνια πάντως είχε πάει και στα Βριλήσσια, στη βόρεια Αττική όπου μάλιστα τον Μάϊο του 2014 κατέβηκε ως υποψήφιος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς βέβαια να εκλεγεί. Η παράταξη της Ελένης Σακισλή, «Βριλήσσια– Ανοιχτή Πόλη Πολιτισμού και Αλληλεγγύης», ήταν στην προτελευταία θέση με 1166 σταυρούς και ο Γιώργος Βασιλειάδης έβδομος στο ψηφοδέλτιο με 75 σταυρούς….

Συνεπώς από ψηφοθηρία δεν το… έχει. Χρειάζεται ανθρώπους γύρω του να τον στηρίξουν πέρα από τη γραμμή του κόμματος η οποία σε ποιον θα πρωτοδοθεί. Τι έμεινε για τον Γιώργο Βασιλειάδη; Ο βόρειος τομέας της Β΄ Αθηνών δεν φαίνεται να του ταιριάζει, καθώς «πάτωσε» στα Βριλήσσια που έμενε. Συνεπώς αυτό που πλέον φαντάζει ως το πιο πιθανό είναι ο νότιος τομέας της Β΄ Αθηνών. Εκεί άρχισε να κάνει παιχνίδι, καθώς κατοικεί πλέον στη Γλυφάδα. Πόσο όμως το συγκεκριμένο κομμάτι μπορεί να στηρίξει έναν Πειραιώτη με καταβολές από την Λευκάδα που μέχρι πρότινος έμενε στα βόρεια προάστια; Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρειάζονται άνθρωποι κλειδιά από το χώρο του αθλητισμού να βάλουν πλάτη. Ένας από αυτούς είναι και ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Κάτοικος Ηλιούπολης ο επίσης δικηγόρος, διευθύνων σύμβουλος της Super League, μπορεί να είναι Θεσσαλονικιός, αλλά πλέον μένει πολλά χρόνια στο νότιο τομέα της Β΄ Αθηνών. Μπορεί να μην ήταν ΣΥΡΙΖΑ ο Γκαγκάτσης, αλλά τι σημασία έχει αυτό; Στην πρόσφατη πολιτικού χαρακτήρα συγκέντρωση που έκανε ο Γ. Βασιλειάδης στο Δημαρχείο της Γλυφάδας, παρών ήταν ο Βασίλης. Από ανθρώπους σαν τον Γκαγκάτση περιμένει στήριξη ο υφυπουργός Αθλητισμού. Γι’ αυτό και τον έχει ουσιαστικά δεξί του χέρι στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και παραβλέπει τις δικαστικές του περιπέτειες και το υπουργείο ξεχνά να εκδώσει τη διαπιστωτική πράξη που θα τον απομακρύνει από τη θέση του στη Super League. Είναι πολλοί οι σταυροί. Ή… μήπως όχι;

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα