Χρίσμα από Ιβάν ο Ορφανός

Ξεσηκώθηκαν οι πάντες στη Θεσσαλονίκη για την «πολύφερνη νύφη», όπως χαρακτήρισαν την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον δήμο για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ανθυποψήφιοι της νυν υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Νίκος Ταχιάος και Κωνσταντίνος Ζέρβας, αντέδρασαν από το βράδυ της Σαββάτου. Αντίδραση από τον Γιώργο Ορφανό δεν υπήρξε. Ίσως επειδή θέλει να παίξει μπάλα με τον δικό του τρόπο.

Σε μία πόλη που παραδοσιακά ο αθλητισμός παίζει ρόλο σε κάθε εκλογική μάχη, η παρουσία τού άλλοτε υφυπουργού Αθλητισμού στην κούρσα για τη διαδοχή του Γιάννη Μπουτάρη προφανώς ιντριγκάρει. Ειδικά από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έδωσε το χρίσμα στον Ταχιάο κι έτσι ο Ορφανός διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο χωρίς κομματική στήριξη. Σίγουρα, όμως, δεν πηγαίνει ξυπόλητος στα αγκάθια.

Όπως συζητούν ακόμα και τα παγκάκια στην παραλία της πόλης, ο πρώην υπουργός απολαμβάνει τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη! Λεπτομέρεια που μπορεί να παίξει τον ρόλο της, αν υπολογίσουμε ότι από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο έως τον Γιάννη Μπουτάρη ο αθλητισμός βοήθησε επικοινωνιακά τους νικητές των εκλογών.

Το ερώτημα που έχει τεθεί από αρκετούς πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι σε πόσους υποσχέθηκε στήριξη ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο ίδιος. Στον Ορφανό, πάντως, δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του μέχρι το τέλος της κούρσας. Έστω και αν ο άλλοτε υφυπουργός Αθλητισμού επιμένει πως «πρόκειται για καθαρά προσωπική απόφασή του…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα