Ανένδοτοι στην αποχή οι διαιτητές, παρά τις πιέσεις της Σούπερ Λίγκας

Δεν κάνουν πίσω οι διαιτητές στην απόφασή τους να κηρύξουν αποχή για τα παιχνίδια του τριημέρου στην Super League με αφορμή την αιματηρή επίθεση κατά του Θανάση Τζήλου, το πρωί της Τετάρτης στην Λάρισα.

Οι διαιτητές είναι τρομοκρατημένοι (καθώς θεωρούν πως μπορεί να συμβεί και στους ίδιους ένα τέτοιο περιστατικό), ισχυρίζονται ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και το μόνο που συζητούν είναι η πρόσκληση του Πορτογάλου αρχδιαιτητή, Βίτορ Μέλο Περέιρα να συναντηθούν με τους φορείς στις 4 Ιανουαρίου.

Δύο φορές ο Περέιρα έστειλε ισάριθμα mail στους διαιτητές ώστε να τους μεταπείσει, αλλά εισέπραξε ισάριθμες αρνήσεις.

H Super League είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο αποχής των διαιτητών καθώς προβάλει τις ρήτρες  από τη Nova ως επιχείρημα και δεν συζητά την περίπτωση να γίνουν τα παιχνίδια με διαιτητές από την Football League.

Αν πάντως επιμείνουν δύσκολα θα γίνουν τα παιχνίδια της 15η αγωνιστικής.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι διαιτητές εκφράζουν παράπονα για τη στάση του Περέιρα καθώς θεωρούν ότι ο ίδιος θα έπρεπε πρώτος να στηρίξει την αποχή και να ζητήσει την αναβολή της αγωνιστικής και όχι να τους βάζει «το μαχαίρι στο λαιμό» για να παίξουν.

Την ίδια ώρα ο Θανάσης Τζήλος πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί από το Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο διεθνής διαιτητής του Συνδέσμου Λάρισας στην κατάθεση του στην αστυνομία ανέφερε ότι ήταν τρεις αυτοί που του επιτέθηκαν. Τους περιέγραψε δε, ως θηριώδεις. «Ένας με κρατούσε, δύο με χτυπούσαν» είπε στους αστυνομικούς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα