“Θέλουμε τοπικές ηγεσίες πράσινες, έξυπνες, διαφανείς, αποτελεσματικές και ακομμάτιστες” είπε ο Θεοδωράκης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

«Θα αντιταχθούμε στην προσπάθεια κομματικών μηχανισμών να κυριαρχήσουν σε Δήμους και Περιφέρειες. Θα στηρίξουμε αυτούς που θεωρούμε καλύτερους, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον χαιρετισμό του στην έναρξη του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής. «Το Ποτάμι θα υποστηρίξει ανεξάρτητες υποψηφιότητες, που υπακούουν σε ένα μόνο κανόνα: Χρήσιμοι άνθρωποι – Αποτελεσματικές και έξυπνες διοικήσεις» τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρόταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία, όπως είπε, ήταν πρόταση δέκα δημάρχων που προέρχονταν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Να παραμείνει η θητεία των Δημάρχων και των περιφερειαρχών στα πέντε χρόνια και οι εκλογές να συμπίπτουν πάντα με τις ευρωεκλογές.
  • Να τεθεί όριο 3% για εκπροσώπηση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια
  • Δήμαρχος να εκλέγεται αυτός που θα συγκεντρώνει 42% στον α’ γύρο
  • Να καθιερωθεί σύστημα «σταθμισμένης αναλογικής», ώστε όποιος εκλέγεται δήμαρχος να παίρνει bonus 1% των εδρών για κάθε 2% των ψήφων

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι στο Ποτάμι «θέλουμε τοπικές ηγεσίες Πράσινες – Έξυπνες – Διαφανείς – Αποτελεσματικές και κυρίως Ακομμάτιστες. Γιατί πραγματικά πρέπει η Ελλάδα να πάει ψηλά. Και θέλουμε την Ελλάδα αλλιώς. Την Αυτοδιοίκηση αλλιώς. Τη ζωή μας αλλιώς» κατέληξε.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα