Σοκ προκαλεί η διπλή δολοφονία

Αναταραχή στην κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο προκαλεί  η διπλή δολοφονία των μελών  της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός καθώς ο κύκλος αίματος και πολιτικής βίας που όπως όλα φαίνεται έχει ανοίξει μπορεί να δυναμιτίσει επικίνδυνα την ατμόσφαιρα και να απειλήσει τη δημοκρατική ομαλότητα.

Ο πολιτικός κόσμος σύσσωμος καταδίκασε την ενέργεια, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κυβερνητικό εταίρο, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μάλιστα στο κυβερνητικό στρατόπεδο εντείνεται ο προβληματισμός και η ανησυχία καθώς η κινητοποίηση των Χρυσαυγιτών μετά τη διπλή δολοφονία ήταν άμεση, ενώ με δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη της οργάνωσης καταφέρονται κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, αφού εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο των δύο νέων, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών. «Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο κλίμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος, λίγο αργότερα, τόνισε ότι οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα.«Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η διπλή δολοφονία των δύο νεαρών το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο έρχεται μόλις 40 ημέρες από το φόνο του Παύλου Φύσσα από το Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία,  τέσσερις άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών -ο 22χρονος Αργύρης Καπελώνης και ο 26χρονος Γιώργος Φουντούλης- και σοβαρά ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας.

Οι δύο δράστες άφησαν τη μοτοσικλέτα, μάρκας Honda Varandero, σκούρου χρώματος, λίγο πιο πάνω από τα γραφεια της Χρυσής Αυγής, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, γύρισαν με τα πόδια στο σημείο, όπου βρίσκονταν τέσσερα άτομα και ο ένας τους πυροβόλησε.

Από το σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελέγησαν, δώδεκα κάλυκες από πιστόλι Zastava. Ύστερα από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, το όπλο δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, μελετά βίντεο που έχει καταγράψει τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, άντρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν σε περιοχή της Κάτω Κηφισιάς τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα η μοτοσικλέτα βρέθηκε δύο χιλιόμετρα από το σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας. Τώρα ελέγχεται από τους αστυνομικούς προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βρεθεί δύο μηχανές. Μια που βρέθηκε στην οδό Αυξεντίου, κοντά στο σημείο της επίθεσης και μια στο Μαρκόπουλο.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν τη διπλή δολοφονία ανέφεραν μιλώντας στο Τovima.gr ότι περίμεναν το χτύπημα. «Εγινε αυτό που φοβόμασταν τον τελευταίο καιρό, όταν και αναμέναμε ένοπλη αιματηρή επίθεση μεγάλου βεληνεκούς από οργάνωση αντάρτικου πόλης», ανέφεραν χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως αρχικώς εκτιμούν ότι ο σχεδιασμός των ενόπλων ήταν άλλος, πιθανόν οικονομικός ή πολιτικός. «Ομως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από 40 ημέρες άλλαξε τη στόχευσή τους», συμπληρώνουν.

Η ΕΛ.ΑΣ μελετά προσεκτικά όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της. Ωστόσο ο τρόπος που κινήθηκαν οι δυο δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο προσομοιάζει σε ορισμένα στοιχεία με τον τρόπο που χτυπούσε η Σέχτα Επαναστατών, αλλά και σε άλλα σημεία με τον τρόπο όπου κινούνταν ο Επαναστατικός Αγώνας.

Το γεγονός αυτό κάνει τις αρχές να ερευνά το ενδεχόμενο το χτύπημα να έχει να κάνει με μια οργάνωση που ανασυγκροτήθηκε από τις στάχτες του Επαναστατικού Αγώνα ή να πρόκειται για επανεμφάνιση της Σέχτας Επαναστατών.

Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι πίσω από την ομάδα αυτή βρίσκονται κάποια μέλη παλιών οργανώσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα