Οι απειλές του Λασκαράκη και η συγγνώμη του Βακάλη

Γνωστή είναι η πρωτοβουλία του Νίκου Βακάλη να προχωρήσει σε ανάρτηση στο FaceBook αμέσως μετά τον αγώνα της Εθνικής στη Φινλανδία κατά του Μίκαελ Σκίμπε. Εκτός από τον Γερμανό τεχνικό, κατηγορούσε τους υπόλοιπους συμβούλους της ΕΠΟ για την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή της Εθνικής πριν από περίπου τέσσερις μήνες. Υποστήριξε, μάλιστα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας ότι διαφωνούσε με την παραμονή του Σκίμπε. Κάτι το οποίο βέβαια δεν είναι αληθινό.

Ο Βακάλης δεν είχε συμμετάσχει στο παρασυμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου κάποιοι συνεργάτες του Ευάγγελου Γραμμένου εξέφρασαν αντιρρήσεις και επίσης δεν ήταν παρών την επόμενη ημέρα στην αίθουσα της συνεδρίασης του ΔΣ όταν συζητήθηκε το θέμα.

Όπως έλεγε πρωτοκλασάτος σύμβουλος της ΕΠΟ, οι πιθανές διαφωνίες του Σαμιώτη παράγοντα ενδεχομένως καταγράφηκαν σε καφενεία ή ξενοδοχεία, αλλά όχι σε θεσμικά όργανα.

Τα προαναφερόμενα είναι γνωστά σε κάποιους, άγνωστα στη συντριπτική πλειοψηφία. Ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του Βακάλη.

Η πρώτη ήλθε άμεσα στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι από τον Κώστα Βρακά. «Μα, δεν ντρέπεσαι; Τι είναι αυτά που γράφεις; Πότε έγιναν αυτά τα πράγματα;» ήταν κάποια από τα σχόλια και ορισμένες από τις ερωτήσεις που έθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου στον Βακάλη.

Σε γενικές γραμμές ο Γιαννιώτης κράτησε κόσμια στάση. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Σαμιώτης παράγοντας.

«Δεν ήθελα να θίξω κανέναν, απλά εξέφρασα την άποψή μου», απάντησε μεταξύ άλλων ο Βακάλης.

Τα δύσκολα ήλθαν αργότερα. Το πλέον προσκείμενο στο ΠΑΟΚ μπλογκ τον αποκάλεσε «ντροπή της ΕΠΟ» και προανήγγειλε εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο. Με σαφή την απειλή για απομάκρυνση του Βακάλη από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου.

Ακόμα πιο δύσκολη έκανε τη ζωή του Νικόλα ο Περικλής Λασκαράκης. Ο ταμίας της ΕΠΟ και δελφίνος για τη θέση του Ευάγγελου Γραμμένου επιτέθηκε ευθέως στον Βακάλη με σκληρές εκφράσεις. Του είπε, μάλιστα, ωμά ότι αν έχει το παραμικρό πρόβλημα, να προκηρυχθούν εκλογές στην Ομοσπονδία. Χτύπησε, δηλαδή, τον Βακάλη στο αδύνατο σημείο του.

Όπως λένε στο πάρκο Γουδή, αν γίνουν εκλογές ή αναδιάρθρωση του ΔΣ, τότε θα χάσει τη θέση του. Κάτι που σημαίνει τέρμα τα ταξίδια στην Αθήνα και τέλος η διαμονή σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο. Όπως φυσικά θα χαθούν και τα άλλα προνόμια που απολαμβάνει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου ως αναπληρωτής πρόεδρος. Έτσι ζήτησε συγγνώμη από τον Λασκαράκη και μάλιστα τον παρακάλεσε να μεταφέρει και τη συγγνώμη του στον Γραμμένο. Το επεισόδιο έληξε σε εκείνο το σημείο και ο Βακάλης κράτησε τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Αν και ο τρόπος του Βολιώτη παράγοντα επιβεβαίωσε ότι ο Περικλής έχει αρχίσει να λειτουργεί ως Γραμμένος παρουσία του Γραμμένου.

Κοιμήθηκε στο τζακούζι

Έπαθαν σοκ οι καμαριέρες στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι Έλληνες παράγοντες στη Φινλανδία που συνόδεψαν την Εθνική ομάδα για το ματς στο Τάμπερε. Μπήκαν σε ένα δωμάτιο για να το καθαρίσουν, διότι είχαν την εντύπωση ότι μαζί με τους υπόλοιπους συμβούλους της ΕΠΟ αποχώρησε και ο ένοικος του συγκεκριμένου χώρου. Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή τους όταν είδαν τον Νίκο Βακάλη να κοιμάται στο τζακούζι! Ναι, το δωμάτιο ήταν υπερπαραγωγή και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας χαλάρωσε σε τέτοιο βαθμό που τον πήρε ο ύπνος!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα