Στόπερ ζητάει, «δώρο» με Πιάτι εξετάζουν

Όσο πλησιάζει ο Ιανουάριος και συνάμα η επανεκκίνηση της μεταγραφικής περιόδου μετά το διάλειμμα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, τόσο θα φουντώνουν τα σενάρια για τις ελληνικές ομάδες. Επειδή όμως ελάχιστες από αυτές ρίχνουν λεφτά στην αγορά, το βάρος θα πέσει σε όσες που επενδύουν και μία από αυτές είναι ο ΠΑΟΚ.

Τα σενάρια λοιπόν ξεκίνησαν και το πρώτο όνομα που έρχεται στο προσκήνιο είναι αυτό του παικταρά, Πάμπλο Πιάτι που είναι ικανός να κάνει τη διαφορά ακόμα και σε ομάδες όπως η Βαλένθια στην οποία ανήκει. Ο λόγος για τον οποίο δεν υπολογίζεται έχει να κάνει κυρίως με την κόντρα που έχει με τον προπονητή των «νυχτερίδων», Μίροσλαβ Τζούκιτς αλλά και το γεγονός ότι ο ισπανικός σύλλογος θέλει να «αδειάσει» το μπάτζετ της λόγω των πολλών χρεών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως στη βραχύβια θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στη Βαλένθια, ο Πιάτι ήταν βασικότατη επιλογή του καθώς η ταχύτητα και η τεχνική του εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού.

Το όνομα τού Αργεντινού δεν εντάσσεται απλά στο πλαίσιο μιας γενικότερης φημολογίας λόγω της εποχής, αλλά αντίθετα, αποδεδειγμένα από το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ ψάχνεται για την περίπτωσή του, με τον αποκλεισμό από το Champions League κόντρα στη Σάλκε να του χαλάει τα σχέδια.

Ωστόσο, η πιθανότατη πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League αλλά και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ακόμα κοντά στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχουν «ψήσει» τον Ιβάν Σαββίδη να ρίξει κι άλλα λεφτά στην ομάδα και να κάνει κάτοικο Τούμπας τον Πιάτι.

Ποια είναι τα δύο ανεδαφικά σημεία της ιστορίας;

Ο Χουμπ Στέφενς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ποτέ δεν ζήτησε μέχρι σήμερα την απόκτηση κι άλλου επιθετικογενούς ποδοσφαιριστή όσο κι αν –επαναλαμβάνουμε- ο Πιάτι είναι παικταράς και μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τους Θεσσαλονικείς.

Ο Ολλανδός τεχνικός έχει ζητήσει ενίσχυση στη θέση του σέντερ μπακ και σε δεύτερο πλάνο σε αυτή του αμυντικού χαφ.

Συμπερασματικά, κάθε δώρο είναι καλοδεχούμενο, ειδικά τέτοιου είδους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν «εκπτώσεις» στα «θέλω» του προπονητή.

Επιπλέον, ο πολύπειρος προπονητής δεν φημίζεται για την τακτική του rotation αφού προτιμά να βαδίζει στα σίγουρα. Άρα, αν σκεφτεί κανείς ότι στις θέσεις των επιθετικών χαφ υπάρχουν οι βασικοί Στοχ, Νίνης, Σαλπιγγίδης (που χρησιμοποιείται κυρίως δεξιά), Λούκας (που τελευταία ξεκινά από τον πάγκο) και οι δεύτερες λύσεις Βούκιτς, Γεωργιάδης, Ολίσε που ειδικά οι δύο τελευταίοι έχουν μείνει στη… ναφθαλίνη, δεν υπάρχουν περιθώρια και για άλλη προσθήκη για αυτές τις θέσεις, εκτός κι αν αποχωρήσει κάποιος.

Δεν αναφέρουμε καν τους πιτσιρικάδες που ενδεχομένως να έπαιρναν κάποιες ευκαιρίες μέσα στη φετινή σεζόν, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό.

Βέβαια, αν προκύψει η μεταγραφή Πιάτι ή κάποια άλλη ανάλογου μεγέθους, είναι στο χέρι του Χουμπ Στέφενς να διαχειριστεί τα «όπλα» της φαρέτρας του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα