Δεκάδες ισλαμιστές της Μπόκο Χάραμ σκότωσε ο στρατός της Νιγηρίας

Εβδομήντα τέσσερις άνδρες, οι οποίοι φέρονταν να είναι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χάραμ, σκότωσε ο στρατός της Νιγηρίας σε νέα επιχείρηση που πραγματοποίησε εναντίον στρατοπέδων των ισλαμιστών στην περιφέρεια της Μαϊντουγκούρι.

«Επιχειρήσεις στις οποίες συνδυάζονταν οι χερσαίες μάχες και οι αεροπορικές επιθέσεις οδήγησαν στην καταστροφή στρατοπέδων των τρομοκρατών που είχαν εντοπιστεί και στον θάνατο 74 φερόμενων μαχητών», δήλωσε ο Μοχάμεντ Ντολ, εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή αυτή, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση έγινε χθες. Ο στρατός της χώρας έπληξε δύο χωριά της περιοχής Μάινοκ, τα οποία βρίσκονται κοντά στην Μαϊντουγκούρι, όπου η Μπόκο Χαράμ ιδρύθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Της χθεσινής επιχείρησης προηγήθηκε μία άλλη τη Δευτέρα, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 37 ισλαμιστές και πάλι στην πολιτεία Μπόρνο, σύμφωνα με το στρατό.

Ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν ζήτησε από τους επικεφαλής του στρατού το Σεπτέμβριο να εντείνουν τις προσπάθειές τους στον αγώνα κατά των ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αμάχους σ’ έναν νέο κύκλο επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα