ΕΠΟ: Ο Γραμμένος και η «δική» του δικηγόρος

Νομική θηλυκή βοήθεια από τον Λευκό Πύργο

Με μισό μάτι κοιτάζει ο Ευάγγελος Γραμμένος τους περισσότερους παράγοντες της ΕΠΟ. Ακόμα πιο αισθητή γίνεται η έλλειψη εμπιστοσύνης του στα στελέχη της Ομοσπονδίας. Είναι κοινό μυστικό στο πάρκο Γουδή ότι ο πρόεδρος βιώνει τον εφιάλτη της μοναξιάς. Όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του αντιλαμβάνονται τις επιφυλάξεις του και τη δυσπιστία του από την πρώτη κουβέντα του.

Κάποιος υπάλληλος είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο Γραμμένος έχει το βλέμμα του αείμνηστου Κώστα Χατζηχρήστου όταν σκορπούσε το γέλιο στον ρόλο του Θύμιου, ο οποίος αντιμετώπιζε τους πάντες με καχυποψία, υποψία και γενικά όλα τα σε «ψία».

Μόνο την Κωνσταντίνα Σίσκου εμπιστεύεται τυφλά ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Εδώ που τα λέμε, κι εμείς έτσι θα ενεργούσαμε αν είχαμε στο πλευρό μία καταρτισμένη δικηγόρο, με την οποία μας συνέδεε πολύχρονη συνεργασία. Ο Γραμμένος και η ξανθιά νομικός από τη Θεσσαλονίκη έχουν χτίσει εδώ και χρόνια τη σχέση τους. Η Κωνσταντίνα έχει εκπροσωπήσει τον Ευάγγελο σε διάφορες νομικές υποθέσεις. Άρα, έχουμε το πρώτο δεδομένο: την απόλυτη εκτίμηση στην επιστημονική κατάρτισή της.

Έπειτα, την εμπιστοσύνη που δημιουργείται από τις εξετάσεις που δίνουν δύο άνθρωποι όταν η σχέση τους διατηρείται στο πέρασμα των χρόνων. Γι’ αυτό, άλλωστε, πρότεινε ο Γραμμένος στη Σίσκου να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και να κατεβεί στην Αθήνα για να τον βοηθήσει και στην ΕΠΟ, όπως έκανε στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.

Οι κακοήθεις, βέβαια, έσπευσαν να γράψουν ότι «οι ψίθυροι έγιναν… κραυγές». Κυρίως όταν δεν υπάρχει επιτροπή στην Ομοσπονδία, την οποία να  μη συμμετέχει και να μην έχει τον πρώτο λόγο η εν λόγω δικηγόρος. Λες και απαγορεύεται σε έναν πρόεδρο να θέλει στο πλευρό του μία γυναίκα που εμπιστεύεται απόλυτα. Μία επιστήμονα που είναι επαρκώς καταρτισμένη και γνωρίζει από ποδόσφαιρο χάρη στην πολυετή ενασχόλησή της με την ΕΠΣΜ. Αν ήταν άνδρας, οι ψίθυροι θα έλλειπαν από την καθημερινότητα της ΕΠΟ. Θα έλεγαν και θα έγραφαν πως απλά ο Γραμμένος ήθελε έναν δικό του άνθρωπο στην Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστή και στην Επιτροπή Κανονισμών. Τώρα οι φαρμακόγλωσσες ασχολούνται με την εικόνα της δικηγόρου και τα περίπου 3.000 ευρώ που φέρεται ότι εισπράττει από την ΕΠΟ, χώρια τα έξοδα μετακόμισης και διαμονής. Απλά και μόνο επειδή είναι φίλη του Γραμμένου. Από πότε, όμως, προσωποποιούνται οι προσωπικές σχέσεις;

Βέβαια, οι κακόγλωσσοι κάνουν λόγο για 30.000 δικηγόρους που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο. Και οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ΕΠΟ σε νομικά ζητήματα κάθε μορφής. Όμως, όπως είναι φαεινότερον του ηλίου, ο πρόεδρος Γραμμένος προσέχει για να έχει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα