Ακόμη έχουν διαφορές Χάρης και Σταύρος

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία για συμπόρευση οι Σταύρος Θεοδωράκης και Χάρης Θεοχάρης. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Θεοχάρης “δεν έλαβα καμία δέσμευση για αυτόνομη πορεία του κόμματος έως τις επόμενες εκλογές”.

Από την πλευρά της Σεβαστουπόλεως τηρούν σιγή ιχθύος και οι περισσότεροι περιμένουν στο εάν αναφερθεί ο ίδιος ο Θεοδωράκης στην αυριανή συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ, όπου έχει δεσμευθεί πως θα απαντήσει σε όλες τις απαντήσεις που του τεθούν, όσο δύσκολες και εάν είναι. Πάντως κάποιοι από το οργανωτικό θεωρούν πως “για να μπορεί να επιστρέψει ο Θεοχάρης, οφείλει μία συγνώμη από τα μέλη του Ποταμιού για τον τρόπο που έφυγε από το κόμμα”.

Η “Α” προ διμήνου είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο επιστροφής του κ. Θεοχάρη στο Ποτάμι, όταν όλοι θεωρούσαν πως αυτό αποκλείεται. Όντως οι δύο πλευρές συζήτησαν αυτό το ενδεχόμενο, ο κ. Θεοχάρης είναι πρόθυμος και όπως τόνισε στην συζήτηση που είχε με τον επικεφαλής του Ποταμιού πιστεύει ότι το κόμμα μπορεί όχι μόνο να μπει στην Βουλή, αλλά να παίξει και ρυθμιστικό ρόλο.

Σε ό,τι αφορά την αυτόνομη πορεία του Ποταμιού στις επόμενες εκλογές ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Αν δεν μιλάμε για μια αυτόνομη πορεία, τότε προφανώς θα είναι προδοσία. Δηλαδή να μιλάμε όλοι μας για την αναγκαιότητα του μεσαίου χώρου και να πάμε να στοιχηθούμε μόνοι μας στο δικομματισμό; Αυτό το θεωρώ εγκληματικό και αυτοκτονικό. Εμένα δεν με αφορά η μη συνέχιση της αυτόνομης πορείας του Ποταμιού. Για αυτά πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης». Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη συνέντευξή του ο Χάρης Θεοχάρης «η ηγεσία φαίνεται πως έχει άλλες ιδέες, που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Είναι δεδομένη η δική μου καθαρή στάση, δεδομένες και οι δύο προϋποθέσεις τις οποίες είπα στον κ. Θεοδωράκη. Συνεπώς, εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για τις νέες στάσεις και προσπάθειες που θα κάνει το Ποτάμι από εδώ και μπρος».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο

Ο κ. Θεοχάρης μέσω της δήλωσης του ναι μεν ξεκαθάρισε τις δικές του κινήσεις, αλλά δεν έκλεισε την πόρτα της επιστροφής: «Υπήρξε στο προηγούμενο χρονικό διάστημα μια ειλικρινής συζήτηση από την πλευρά μου τουλάχιστον για πιθανή επιστροφή μου και βοήθεια στην προσπάθεια που κάνει το Ποτάμι αυτή την περίοδο. Προσωπικά δεν ζήτησα κανένα αξίωμα, έθεσα τον εαυτό μου ως στρατιώτη στην προσπάθεια του κόμματος. Δεν ζήτησα θέση κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου, γιατί σέβομαι τους δύο εκπροσώπους που έχει αυτή τη στιγμή το Ποτάμι. Και τον κ. Αμυρά και τον κ. Δανέλλη. Είναι δύο Βουλευτές που τιμούν αυτή τη θέση. Αυτό που ζήτησα ήταν ένα ανοικτό συνέδριο ώστε το Ποτάμι να μπορέσει να αγκαλιάσει την κοινωνία και δεδομένη την αυτόνομη πορεία του Ποταμιού στις επόμενες εκλογές. Αυτό ήταν όλο το νόημα της προσφοράς μου για να βοηθήσω. Εγώ, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, θα μπορούσα να υποχωρήσω χάριν την ενότητας ακόμη και στις ανοικτές διαδικασίες, οι οποίες είναι πιο πολύπλοκες. Ωστόσο, αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι ότι χρειαζόμουν μια δέσμευση για την αυτόνομη πορεία του Ποταμιού».

Απάντηση

“Η αυτόνομη και δυνατή πορεία του Ποταμιού διασφαλίζεται από αυτούς που είναι στο Ποτάμι. Δεν αφορά αυτούς που το εγκατέλειψαν και τώρα πασχίζουν να κρατηθούν στην επικαιρότητα ψάχνοντας απεγνωσμένα μια θέση σε ένα οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο”. Αυτό είναι το σχόλιο που έκαναν στην Σεβαστουπόλεως όταν ρωτήθηκαν για την συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη. Μάλιστα παρέπεμπαν σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος υποστήριξε πως το Ποτάμι θα κατέλθει αυτόνομο στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και εάν διεξαχθούν

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα