«Καθάρισε» στο πρώτο, προβλημάτισε στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική (video)

Ο βασικός στόχος επιτεύχθηκε για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από την Ελλάδα, στην πρεμιέρα του δευτέρου ομίλου της League C στο νεοσύστατο UEFA Nations League. Με γκολ του Κώστα Φορτούνη (14′) επικράτησε, στο Ταλίν, της Εσθονίας με 1-0 και πήρε τους πρώτους τρεις πόντους της στη διοργάνωση.

Η «γαλανόλευκη» παρουσίασε δύο πρόσωπα στη «Le Coq Arena». Το καλό και το προβληματικό. Στο πρώτο 45λεπτο ο πειραματισμός του Μίκαελ Σκίμπε να παρατάξει τρία δεκάρια αποδείχτηκε πετυχημένος. Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε, είχε σωστή κυκλοφορία και ανάπτυξη, καλές συνεργασίες, αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία. Βοηθούμενη από τους γηπεδούχους που δεν έδειξαν ικανοί να προβληματίσουν και ουσιαστικά δεν απείλησαν ούτε μια φορά.

Μάλιστα, αν ο Ακσάλου δεν έκανε πολύ καλή εμφάνιση και οι διεθνείς δεν είχαν λανθασμένες τελικές επιλογές, η νίκη θα είχε «κλειδώσει» νωρίτερα. Μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία -από αρνητικές συγκυρίες- στο 40′. Όταν από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, Μήτρογλου και Μανωλάς δεν βρήκαν την μπάλα και αυτή εξοστρακίστηκε στο αριστερό δοκάρι.

Στην επανάληψη τα δεδομένα αντιστράφηκαν. Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν δύο γεγονότα. Η αποχώρηση (53′) του Μήτρογλου, λόγω τραυματισμού, και η επιλογή του ομοσπονδιακού εκλέκτορα να βάλει στη θέση του φορ τον Μπακασέτα. Ο φιλότιμος παίκτης δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και ταυτόχρονα οι συμπαίκτες του έδειξαν να επηρεάζονται, από την αποχώρηση του «πιστολέρο», πολύ περισσότερο απ’ όσο δικαιολογεί η εμπειρία, οι ικανότητές τους και η δυναμικότητα της αντιπάλου.

Για περίπου ένα τέταρτο, στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να έχουν… μείνει στ’ αποδυτήρια. Στη συνέχεια -και λόγω των αποφάσεων Σκίμπε- διαχειρίστηκαν τον αγώνα, με προφανή σκοπό να διατηρήσουν το μηδέν παθητικό και όχι να αυξήσουν το σκορ. Οι Εσθονοί πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, πίεσαν και δημιούργησαν καταστάσεις στην εστία του Μπάρκα. Ακόμα, πάντως, και χωρίς «καθαρό» επιθετικό (παίκτη και προσανατολισμό), η Ελλάδα είχε κάποιες ευκαιρίες να «σφραγίσει» τους τρεις βαθμούς πριν από το τελευταίο σφύριγμα του Σερντάρ Γκεζιουμπουγιούκ. Χαρακτηριστικότερη και πάλι με τον Φορτούνη, όταν μόνος του δεν κατάφερε να νικήσει τον Ακσάλου (90′).

Η ουσία είναι πως η Ελλάδα πήρε τους τρεις πόντους. Τώρα, θα πρέπει να κρατήσει τα θετικά, να διορθώσει τα λάθη και να παρουσιαστεί αρκετά βελτιωμένη -για να πανηγυρίσει ένα ακόμα διπλό- στην αναμέτρηση της Τρίτης (21:45) στην Ουγγαρία. Με τον Μήτρογλου στη διάθεση του Σκίμπε, αφού η γνωμάτευση του ιατρικού επιτελείου ε΄λιναι πως ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός. Οι Μαγυάροι, στον έτερο αγώνα του ομίλου, ηττήθηκαν από τη Φιλανδία με 1-0.

Αποτελέσματα και σκόρερς

Φινλανδία – Ουγγαρία 1-0 (7′ Πούκι)

Εσθονία – Ελλάδα (14′ Φορτούνης)

Επόμενη αγωνιστική 11/09

Ουγγαρία – Ελλάδα

Φινλανδία – Εσθονία

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μ. Ρέιμ): Ακσάλου, Καμς,  Μπαράνοβ, Βίμαν, Μετς, Πικ, Οτζάμα (80′ Ταμ), Ντμιτρίγεβ, Λουτς (85’ Πούρι), Βασίλιεβ,  Άνιερ (63’ Ζενιόφ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μ. Σκίμπε): Μπάρκας, Λυκογιάννης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (78’ Τζιόλης), Πέλκας (92’ Κουλούρης), Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου (51’ Μπακασέτας).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα