Τσίπρας στη ΔΕΘ με μπάσκετ, ροκ, καταδρομείς και ΠΑΟΚ

Tα είχε όλα η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα (κράτησε περίπου τρεις ώρες) στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που άνοιξε τις πυλες της το πρωί του Σαββάτου. Μπάσκετ, ροκ, καταδρομείς και ατάκες για ΠΑΟΚ.

Αρχικά τον υποδέχθηκε η διοίκηση της ΔΕΘ, ο πρόεδρος Τ. Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος, Κ. Ποζρικίδης.

Χαριτολογώντας, στην πρώτη τοποθέτησή του, ο κ. Τζήκας είπε στον πρωθυπουργό: «Με τον νέο εκθεσιακό χώρο θέλουμε να μπούμε στο Champions League!». Για να πάρει την απάντηση από τον κ. Τσίπρα: «Στο Europa League μπήκατε…», υπονοώντας τον ΠΑΟΚ, του οποίου φανατικός οπαδός είναι ο πρόεδρος της ΔΕΘ.

Όπως αναφέρει το voria.gr, βγαίνοντας από το κτήριο διοίκησης της ΔΕΘ, τον πρωθυπουργό περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη, όταν ένα μικρό αγόρι τού έδωσε μία ανθοδέσμη, με τον κ. Τσίπρα να ευχαριστεί τον πιτσιρικά θερμά, χαϊδεύοντάς τον στοργικά και δίνοντάς του ένα φιλί στο μέτωπο.

Εν συνεχεία, δοκίμασε την εκτελεστική του… δεινότητα στα καλάθια, στο παρκέ ενός γηπέδου μπάσκετ που έχει στηθεί στις εγκαταστάσεις της 83ης ΔΕΘ.

Περνώντας από το σημείο, ο κ. Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει μερικά σουτ. Στο πρώτο, το… αναγνωριστικό, δεν τα κατάφερε, όμως στο δεύτερο ήταν εύστοχος, με τον κόσμο που βρισκόταν τριγύρω να τον χειροκροτεί.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, φωτογραφήθηκε με δύο πιτσιρικάδες που φορούσαν τις στολές της Εθνικής Ελλάδος και της Dream Team (του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των ΗΠΑ), μία φανέλας της οποίας του δόθηκε ως δώρο.

Το χαρακτηριστικό βίντεο:

“Οι ΗΠΑ θέλουμε να είναι και θα είναι αρωγός της προσπάθειας μας”

“Η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ θα αποτελέσει το καλύτερο θεμέλιο μιας νέας προοπτικής, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την ευρύτερη περιοχή, δήλωσε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ

«Οι ΗΠΑ θέλουμε να είναι και θα είναι αρωγός της προσπάθειας μας να δώσουμε μια νέα πνοή στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Είπε επίσης ότι «η Ελλάδα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή» και υπογράμμισε ότι «ως πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ως χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον συζήτησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τη σημασία που θα είχε να φιλοξενήσει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Σημείωσε επίσης ότι «αφήνουμε πίσω μας την ύφεση και τη λιτότητα και μπορούμε πλέον να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γούιλμπουρ Ρος τόνισε ότι μια ευρεία γκάμα βιομηχανιών είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ικανοποιήσουν τους οικονομικούς στόχους προς όφελος των δύο λαών.

«Έχουμε τρομερή δυνατότητα να διευρύνουμε περαιτέρω τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών προς όφελος της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Ρος κάνοντας αναφορά και στον τομέα της Ενέργειας.

Ο Τσίπρας, η φανέλα του ΠΑΟΚ και η υπόσχεση για το γήπεδο

Μια φανέλα με το νούμερο 19, πάνω στην οποία ήταν γραμμένο το επίθετο του, καθώς και μια αναμνηστική πλακέτα χάρισαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υπάλληλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην 83η ΔΕΘ.

Οι υπάλληλοι της ασπρόμαυρης ΠΑΕ χάρισαν και στον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, που συνόδευε τον πρωθυπουργό στα περίπτερα της ΔΕΘ, μία φανέλα με το νούμερο 26, καθώς τα δύο νούμερα μαζί συμβολίζουν το 1926, έτος ίδρυσης του Δικεφάλου του Βορρά.

Κατά την επίσκεψη του Τσίπρα στο περίπτερο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φίλαθλος τον ρώτησε τι θα γίνει «με το γήπεδο και το πρωτάθλημα που μας υποσχέθηκες» και τον πρωθυπουργό να απαντά: «Δεν το ξαναλέω για το πρωτάθλημα, γιατί θα γκρινιάζουν. Για το γήπεδο, όλα θα γίνουν».

H μπάντα του Στρατού… ρόκαρε για τον Τσίπρα

Στάση στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στην 83η ΔΕΘ έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ανώτατοι αξιωματικοί του παρουσίασαν τα διάφορα εκθέματα. Κατά την αποχώρηση, άκουσε τη μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού να παίζει το «We Will Rock You» των Queen.

Το τραγούδι ακουγόταν πολύ συχνά στην νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Μετά την ξενάγηση, παρακολούθησε επίδειξη αναρρίχησης-καταρρίχησης από στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, ενώ στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας φωτογραφήθηκε με καταδρομείς.

Και με φανέλα Αντετοκούνμπο

Ρόλο πρεσβευτή για τη προώθηση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο διεθνής καλαθοσφαιριστής, Γιάννης Αντετοκούμπο, όπως έγινε γνωστό στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο περίπτερο των εταιριών Τexan και Envipco, κατά την περιήγηση του στους χώρους της 83ης ΔΕΘ.

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο περίπτερο 13, όπου φιλοξενούνται εταιρείες- κολοσσοί των ΗΠΑ, οι υπεύθυνοι της Texan και της Envipco του έδειξαν μαγνητοσκοπημένο βίντεο με τον Γιάννη Αντετοκούμπο στη διάρκεια του οποίου ο σταρ του ΝΒΑ, έστειλε το μήνυμα πως «η ανακύκλωση είναι μια παγκόσμια προτεραιότητα, και στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι μια ομάδα. Γιατί η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας. Ας αφήσουμε στις επόμενες γενιές τον πλανήτη μας σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τον παραλάβαμε».

Προς το τέλος του μηνύματος, όταν ο Γιάννης Αντετοκούμπο εξήρε τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Ο Γιάννης είναι η καλύτερη επένδυση στις ΗΠΑ».

Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι των εταιρειών χάρισαν στον πρωθυπουργό και στον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, από μία φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, με το νούμερο 34, υπογεγραμμένη από τον διεθνή καλαθοσφαιριστή.

Νωρίτερα, ο κ.Τσίπρας ο οποίος συνοδευόταν από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την πρώτη μονάδα παραγωγής μηχανημάτων ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας, ενώ ανακύκλωσε ένα πλαστικό μπουκάλι στο αυτόματο μηχάνημα.

Η ελληνική εταιρία Texan και η αμερικανική Envipco μαζί, επενδύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας στην Ελλάδα την πρώτη μονάδα παραγωγής μηχανημάτων ανακύκλωσης εκτός συνόρων Αμερικής, καθιστώντας την Ελλάδα κεντρικό κόμβο για όλη την Ευρώπη. Η πρώτη μονάδα παραγωγής θα εγκαινιαστεί στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Χιούμορ για το μετρό

Οταν βρέθηκε στο περίπτερο του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει χιούμορ. «Με το Μετρό τι θα γίνει; Θα γίνει εδώ;», ρώτησε τον Χρήστο Σπίρτζη που βρισκόταν εκεί.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα