«Οι επιχειρηματίες ανταποκρίνονται στην πρόταση της κυβέρνησης για συνεργασία»

Οι επιχειρηματίες στηρίζουν την προγραμματική συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της κυβέρνησης για συνεργασία και συναίνεση ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κοκρκίδης κληθείς να σχολιάσει την επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Και πρόσθεσε: «Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και η έξοδος της χώρας μας στις διεθνείς αγορές είναι για το 2014 το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, αφού θα αποτελέσει μια κίνηση εμπιστοσύνης και το ”κλειδί” που θα ξεκλειδώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα της Ελλάδας».

Στη συνέχεια αναφέρει: «Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις της Τρόικα αποκτά σήμερα καθαρά πολιτική χροιά, καθώς όλα τα οικονομικά μέτρα έχουν πλέον εξαντληθεί και εξαντλήσει τις αντοχές της κοινωνίας. Μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, τεράστιας εκτίναξης της ανεργίας και το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, η φορολογική ελάφρυνσή τους, η παραγωγή εθνικού πλούτου μέσα από τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στη συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα και η μείωση της γραφειοκρατίας όπως προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης για εθνική ανασυγκρότηση, δίνουν ελπίδα ανάτασης και εξόδου της χώρας από την κρίση».  

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα