«Ακόμη και φυλακή και χειροπέδες»

Την άρση της ασυλίας του θα ζητήσει ο Πάνος Καμμένος, όπως δήλωσε στον Alpha 98,9, σχολιάζοντας τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας αναφορικά με την προτροπή του σε κατοίκους της Χαλκιδικής «λιντσάρετε τον Πάχτα» (στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ).

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε αποφασισμένος να συγκρουστεί και είπε πως είναι έτοιμος για όλα «ακόμη και για φυλακή και για χειροπέδες».

Και πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας: «Θα συλληφθούμε όλοι όσοι δεν συμφωνούμε με τη μνημονιακή πολιτική. Θα τους τσακίσουμε, δεν θα μπορέσουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους. Ο εισαγγελέας παρενέβη όταν μίλησα με μανάδες παιδιών που πίνουν αρσενικό και δεν παρεμβαίνει για τις δηλώσεις Λοβέρδου («μακελειό αν πειράξουν τον Παπανδρέου») ή της κας Σιδέρη. Τα πράγματα θα σκληρύνουν».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, έκανε λόγο για νέο ακροδεξιό επιτελείο του πρωθυπουργού λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.

Από εκεί και πέρα, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να συνεργαστούν με κόμμα ή βουλευτή που ψήφισε το μνημόνιο, ενώ αντίθετα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, ακόμη και με κοινά ψηφοδέλτια στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση.

«Καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και δημόσια συζητάμε με τον κ. Τσίπρα . Εκεί που έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας συζητάμε κι αυτό είναι πιο έντιμο, από το να κλείνονται δυο αρχηγοί σε ένα γραφείο. Κοινά ψηφοδέλτια με αντιμνημονιακές δυνάμεις στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο, εξέφρασε την αντίθεσή του στη θεωρία των δύο άκρων, κατηγορώντας τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι την επικαλούνται για να χωρίσουν τους Έλληνες. «Εμείς δεν θέλουμε πηγάδα του Μελιγαλά, θέλουμε Γοργοπόταμο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, σχολίασε: «Η κυβέρνηση το έχει προσυμφωνήσει με την τρόικα. Πάνω από το 80% των πολιτών δεν θα μπορεί να πληρώσει. Έχουμε άδικη φορολογία με στόχο τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας. Πάμε στη δεύτερη φάση του σχεδίου: να παραδώσουμε την περιουσία μας και να γίνουμε ενοικιαστές στα δικά μας σπίτια, οι αγρότες εργάτες στις μεγάλες εταιρείες».

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαλύει την πρωτογενή παραγωγή και τα κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό αλλά και πως εγκαταλείπει τα μικρά νησιά.

Για τη λίστα Λαγκάρντ  εξέφρασε την άποψη ότι επιχειρείται προσπάθεια πλήρους συγκάλυψης, τονίζοντας ότι το ξέπλυμα χρήματος συνεχίζει να υφίσταται.

Τέλος, για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και τους 58, δήλωσε: «θα δούμε 58, 35, 42, αλλά παντού υπάρχει λίγος Σημίτης μέσα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα