Γιαννιώτης και Ποντένσε έστειλαν τον Ολυμπιακό στους ομίλους

Τέλος καλό, όλα καλά ή αλλιώς το αποτέλεσμα μετράει για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί απόψε (30/8) στο «Turf Moor» αλλά κατάφεραν να αποσπάσουν ισοπαλία 1-1 (83′ Ποντένσε – 86′ Βίντρα) από την Μπέρνλι και θα είναι στην αυριανή κλήρωση των ομίλων του Europa League.

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με τον κλασικό (παλιομοδίτικο) βρετανικό τρόπο, στηριζόμενοι στη δύναμη και την… αεροπορία. Κατάφεραν όμως να κυριαρχήσουν στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν σε καλό βράδυ. Είχαν θέματα στην κυκλοφορία  της μπάλας, την ανάπτυξη, την ανασταλτική λειτουργία, τη διαχείριση της πίεσης και του άγχους για το αποτέλεσμα.

Παρά την «προίκα» του 3-1 από το «Γ. Καραϊσκάκης» δεν έδειξαν σιγουριά, δεν έγιναν το αφεντικό της αναμέτρησης. Με συνέπεια η Μπέρνλι να ασκήσει μεγάλη πίεση και να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες. Ευτυχώς για την ελληνική ομάδα, οι κακές τελικές επιλογές των γηπεδούχων, το δοκάρι στο 48′ (Βόουκς) και κυρίως ο Ανδρέας Γιαννιώτης συντελέσαν καθοριστικά να μην προηγηθούν οι παίκτες του Σον Ντάις και να αγχωθούν ακόμα περισσότερο αυτοί του Πέδρο Μαρτίνς.

Παρ’ όλα αυτά -κόντρα στη ροή του αγώνα- το καλό έγινε καλύτερο αν όχι ιδανικό. Με τον Ντάνιελ Καστέλο Ποντένσε να πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τους Πειραιώτες και ουσιαστικά να «κλειδώνει» την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε αήττητος την παρουσία του στους ομίλους και πλέον έχει το περιθώριο να ανασυνταχθεί. Να διορθώσει τα λάθη και τις αδυναμίες, ώστε να έχει βλέψεις -ανάλογα και με το αποτέλεσμα της κλήρωσης- για ακόμα πιο θετική ευρωπαϊκή πορεία.

ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Μι, Βόουκς, Μπαρνς (65′ Βίντρα), Χέντρικ, Γουέστγουντ, Λένον (75′ Κορκ), Μπάρντσλι, Λονγκ και Μακνίλ (75′ Γουντ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88′ Τοροσίδης), Ποντένσε (94′ Σισέ), Γκερέρο (71′ Χασάν).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα