«Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη το 2014»

«Κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο καλοκαίρι», τοποθετεί χρονικά τη συζήτηση για το ελληνικό δημόσιο χρέος ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ολι Ρεν. Αφορμή για τις δηλώσεις του Φιλανδού αξιωματούχου, η παρουσίαση της 5ης έκθεσης της Ομάδας Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ.

«Ενώ έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και αναμένουμε επιστροφή στη θετική ανάπτυξη το 2014, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες, με δραματικά υψηλό αριθμό ανέργων», παρατήρησε ο κ. Ρεν. Την ίδια στιγμή, ανώτερος αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε στην Αθήνα ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» αλλά πρόσθεσε ότι πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων.

«Θα είναι κρίμα να μη στεφθούν με επιτυχία οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για την «περιορισμένη ρευστότητα» που παρέχεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις τράπεζες, οι οποίες παρότι έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί υπόκεινται ακόμη σε σημαντικούς περιορισμούς.

Τέλος, αναφορικά με την προσπάθεια για την καταπολέμηση της ανεργίας το στέλεχος της Κομισιόν, ζήτησε καλύτερη αξιοποίηση του Κοινωνικού Ταμείου για το οποίο δεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος σχετικά με τον τρόπο που το έχει χειριστεί η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιοι παράγοντες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα