Κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά

 Μοιράζονται το προβάδισμα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας στο σαββατιάτικο Τύπο, γεγονός που αποδεικνύει ότι το τοπίο παραμένει θολό. Ειδικότερα, στη δημοσκοπική έρευνα της Metrisis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» η γαλάζια παράταξη προηγείται με 1,2 % μονάδες έναντι του κόμματος της Κουμουνδούρου, ενώ σε αυτήν της Pulse RC για την «Εφημερίδα των Συντακτών», τα πράγματα αντιστρέφονται και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 1%. Αναφοράς χρίζει πάντως ότι και στις δύο δημοσκοπήσεις, η Χρυσή Αυγή παραμένει, παρότι τα ποσοστά της πέφτουν διαρκώς, στην τρίτη θέση.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metrisis για την εφημερίδα Παραπολιτικά η Ν.Δ. έχει προβάδισμα 1,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, η ΔΗΜΑΡ να μένει εκτός Βουλής και η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 21,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,7%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% , ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,9% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα αν η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, το 76,7% απαντά «λάθος» και μόλις το 15,8% εκτιμά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Το 49,5 % πιστεύει ότι η δικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 41,9% διαφωνεί.

Όσον αφορά την έρευνα Pulse RC για την «Εφημερίδα των Συντακτών», αυτή φέρνει στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ με 1%, αφού στην πρόθεση ψήφου προηγείται, με αναγωγή επί των εγκύρων, με 24,5% έναντι 23,5% της Ν.Δ. Η Χρυσή Αυγή υφίσταται φθορά στα ποσοστά της, καθώς φτάνει το 10,5% από 15% που είχε το Σεπτέμβριο. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μικρή μείωση 0,55 συγκεντρώνοντας 7,5%, στο 6% το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5%, και η Δημοκρατική Αριστερά στο οριακό 3,5%.

Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. φτάνει το 46% έναντι 36% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 8%. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός τα ηνία κρατάει ο «κανένας» με 45%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 30% και ο Αλέξης Τσίπρας 23%.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα