Χειροπέδες σε 9 μαθητές με εντολή εισαγγελέα

Στη σύλληψη 9 μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας (το οποίο τελεί υπό κατάληψη), προχώρησαν χθες το πρωί οι άνδρες της Α.Δ. Θεσπρωτίας, μετά από μήνυση που κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας, οι Διευθυντές του ΕΠΑ.Λ. αλλά και του ΙΕΚ τα οποία συστεγάζονται.

Συγκεκριμένα, προχθές το απόγευμα κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τους δύο Διευθυντές και έπειτα από εντολή της Εισαγγελέως Θεσπρωτίας, χθες το πρωί, αστυνομική δύναμη, παρουσία των διευθυντών, έκοψαν την αλυσίδα με την οποία ήταν κλεισμένη η είσοδος του σχολείου και συνέλαβαν και τους 9 μαθητές καθώς και έναν εξωσχολικό που εντόπισαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Οι 9 μαθητές, εκ των οποίων οι 8 ανήλικοι, αφέθηκαν ελεύθεροι, έπειτα από προφορική εντολή της Εισαγγελέως Θεσπρωτίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 334 & 382 του Ποινικού Κώδικα για διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακεκριμένες φθορές.

Για την ακριβή αποτίμηση των διακεκριμένων φθορών ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. οφείλει να συγκροτήσει επιτροπή καταγραφής ανά είδος και ποσό, ώστε να σχηματιστεί το ύψος του απαιτούμενου προς αποζημίωση ποσού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα