VAR και τύχη… μιλούσαν γαλλικά (video)

3ος όμιλος

VAR και τύχη… μιλούσαν γαλλικά στο «Kazan Arena», στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου στο Mundial 2018. Η Γαλλία με τη χρήση της τεχνολογίας αλλά και ευνοϊκές για αυτή συμπτώσεις κατάφερε να νικήσει την μαχητική Αυστραλία με 2-1 (58′ πεν. Γκριεζμάν, 81′ Πογκμπά – 62′ πεν. Γέντινακ). Και να αποφύγει τη γκέλα, παρά το γεγονός ότι οι «πετεινοί» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των δυνατοτήτων τους.

Στο 54ο λεπτό έγινε -για πρώτη φορά στη διοργάνωση- χρήση από τον διαιτητή, Αντρές Κούνια, του Οπτικοακουστικού Συστήματος Υποβοήθησης Διαιτητή (VAR). Και ενώ αρχικά άφησε τον αγώνα να εξελιχθεί σε μαρκάρισμα του Μπέχιτς στον Γκριεζμάν, στη συνέχεια έδειξε την άσπρη βούλα. Ο παθόντας ευστόχησε αλλά οι Γάλλοι δε χάρηκαν πολύ. Αφού, με τον ίδιο τρόπο τρία λεπτά αργότερα, «τα καγκουρό» ισοφάρισαν. Ο Ουμτιτί έκανε χέρι και ο Γέντινακ δεν… επέστρεψε το δώρο.

Η διαμόρφωση του αποτελέσματος έγινε, όταν η «θεά τύχη»… μίλησε γαλλικά. Ο Πογκμπά επιχείρησε να «σκάψει» την μπάλα πάνω από στον Μπέχιτς. Από την κόντρα, αυτή πήρε περίεργη τροχιά, «κρέμασε» τον ανήμπορο ν’ αντιδράσει Ράιαν, χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε τη γραμμή. Για να γίνει το 2-1 που δεν άλλαξε ως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεθ, Πογκμπά, Τολισό (78′ Ματουϊντί), Καντέ, Γκριεζμάν (70′ Ζιρού), Ντεμπελέ (70′ Φεκίρ), Εμπαπέ.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπεχίτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72′ Ιρβάιν), Λέκι, Κρούζε (84′ Αρζανί), Νάμπουτ (64′ Γιούριτς).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα