O πρωθυπουργός εγκαινίασε την έκθεση «Προσφορά» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εγκαινίασε σήμερα την έκθεση «Προσφορά» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μεταξύ άλλον o κ. Σαμαράς γνωστός για την αγάπη του γύρω από τον πολιτισμό, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε πως: «Σήμερα που οι θάλασσες είναι φουρτουνιασμένες, η παρουσία εκείνων που είτε με την τέχνη τους είτε με τον οβολό τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι πραγματικά αξιέπαινοι. Θα έλεγα μάλιστα ότι η συμμετοχή όλων σας συνιστά την κάθαρση μιας τραγωδίας: Της πρόσκαιρης αδυναμίας της Πολιτείας μας να προσφέρει έστω και λίγα σε σχέση με εκείνα που προσέφερε παλαιότερα με τον πολιτισμό μας».

Στην κατάμεστη από κοινό «Αίθουσα του Βωμού», παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο α’ αντιπρόεδρος Ιωάννης Τραγάκης ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Πολιτισμού Δημοσθένης Δαβέττας και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς κοιτάζοντας προσεκτικά το  έργο  «γυναικείο τρίποδο»  που  αποτυπώνει μία  γυναίκα να στηρίζεται  σε τρία  πόδια , δύο μπροστά και ένα πίσω , ρώτησε  περαιτέρω  τον γλύπτη  Σταύρο Διακουμή. «Στηρίζει και στηρίζεται κύριε  πρόεδρε»,  ήταν  η απάντηση του χαρισματικού καλλιτέχνη.   «Έτσι με στηρίζει και η γυναίκα μου» απάντησε χαμογελώντας  ο  πρωθυπουργός .

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα