«Ο παππούς μου έπαιρνε Ριζοσπάστη»

Ξάφνιασε τους πάντες η δήλωση του χρυσαυγίτη βουλεύτη Γιώργου Γερμενή Γερμενή, κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του στη Βουλή, ο οποίος θέλοντας να εμφανιστεί σχεδόν ως… κομμουνιστής, ανέφερε πως ο παππούς του έπαιρνε τον Ριζοσπάστη τη δεκαετία του 60 και πως σιχαίνεται τον στρατό και το χακί.

Ο κ. «Εγέρθητι» χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν έχω ούτε τανκς, ούτε τίποτα. Γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών αυτή τη στιγμή γύρω από όσους στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή, όπως θυμάμαι τον παππού μου που τη δεκαετία του ’60 έστελνε τη μητέρα μου στο περίπτερο να του φέρει το Ριζοσπάστη και να τον κρύψουν να μην τη δουν», σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποδείξει πως δεν είναι επικίνδυνος για ανατροπή του πολιτεύματος.

Αμέσως βέβαια παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Σπύρος  Χαλβατζής, θυμίζοντας ότι εκείνη την εποχή  «Ριζοσπάστης» ήταν παράνομος και  δεν κυκλοφορούσε. Η κυκλοφορία της εφημερίδας, είχε διακοπεί από το 1947 έως και το 1974.

Μεταξύ άλλων ο -τρομοκρατημένος όπως ανέφεραν οι πηγές- Γιώργος Γερμενής αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως δεν αρέσουν οι παραλλαγές και σιχαίνεται τις στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ το γέλιο έπεσε όταν είπε πως «στο στρατό βαριότανε και κοίταζε πως θα …λουφάρει»!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα