«Η Ελλάδα θα τηρήσει τις συμμαχικές υποχρεώσεις της»

Για τον ρόλο και τις προοπτικές του ΝΑΤΟ καθώς και για τις επιχειρήσεις της Συμμαχίας συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί.

«Η επίσκεψη του κ. Ράσμουσεν αποτελεί πρόσθετη επιβεβαίωση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η χώρα μας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Η Ελλάδα θα τηρήσει και θα τιμήσει τις συμμαχικές υποχρεώσεις της», σημείωσε ο Αβραμόπουλος. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης της εταιρικής σχέσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τον ευρωπαϊκό οργανισμό ασφαλείας «ώστε να έχουμε τις αποδοτικότερες, για τις αμυντικές μας ανάγκες, λύσεις».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα, όλες οι χώρες έχουν προχωρήσει σε εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών ακολουθώντας προς την κατεύθυνση αυτή είτε την αρχή της «έξυπνης άμυνας» του ΝΑΤΟ, είτε την αρχή «της συγκέντρωσης και αξιοποίησης πόρων και δεδομένων» σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Ράσμουσεν μίλησε για ανάπτυξη «των καινούριων δυνατοτήτων ώστε να μοιραστούμε το κόστος, να εκπαιδευόμαστε μαζί ώστε να λειτουργούμε ως ενιαία δύναμη» και πρόσθεσε: «ζητάμε τη συμβουλή των εταίρων που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς», ενώ κατέληξε λέγοντας: «Προσβλέπουμε στην πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα