Citigroup: Οι Ευρωπαίοι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα χωρίς επιτήρηση

Οι Ευρωπαίοι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα χωρίς επιτήρηση διαμηνύει  η Citigroup που αναφέρεται στην επόμενη ημέρα μετά το τέλος των μνημονίων στη χώρα μας ενώ επικεντρώνεται και στην έγκριση της δόσης των 6,7 δισ. ευρώ προς την ελληνική κυβέρνηση από τον ESM.

“Ακόμη και αν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2018, οι Ευρωπαίοι δεν θα αφήσουν τη χώρα χωρίς επιτήρηση. Η έκθεση των Ευρωπαίων στην Ελλάδα, μέσω των δανείων, είναι πολύ μεγάλη παρατηρεί η αμερικανική τράπεζα.

Η τελευταία δόση του ESM συμβάλει στην “κατασκευή” του ταμειακού «μαξιλαριού» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης, τον Αύγουστο του 2018.

Εμμέσως υποδηλώνει ότι οι πιστωτές εργάζονται στο σχεδιασμό να μην υπάρξει μια προληπτική πιστωτική γραμμή μετά τον Αύγουστο.
Ακόμα κι αν αυτό συμβεί, θα είναι αδύνατο να σταματήσει η επιτήρηση των Ευρωπαίων στην Ελλάδα, αναφέρει η Citigroup.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο ESM ενέκρινε τη δόση των 6,7 δισ. ευρώ, μετά την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων ενεργειών.
Η δόση θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους (3,3 δισ. ευρώ), την εκκαθάριση εγχώριων ληξιπρόθεσμων οφειλών (1,5 δισ.) και για τη δημιουργία ενός capital buffer (1,9 δισ), σύμφωνα με τον ESM.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα