Το απόλυτο ρεζιλίκι

Αφού στην κυριολεξία έγιναν… ρεζίλι με τις νομικές ακροβασίες που τους υπέβαλλε το Μαξίμου και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, οι βουλευτές που απαρτίζουν την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, σκέφτονται ήδη το πως θα κλείσουν τις εργασίες της επιτροπής κατά τέτοιο τρόπο, παρά το γεγονός ότι ζήτησαν παράταση των εργασιών για ένα ακόμη μήνα.

Ο λόγος που η επιτροπή, στην οποία προεδρεύει ο κ. Δρίτσας, αλλά το κουμάντο κάνει κατ’ εντολή του Μαξίμου ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε μεν παράταση για ένα μήνα, αλλά επί της ουσίας απλά θα πηγαίνουν μόνο για το κομματικό ονόρε, καθώς δεν έχουν επί της ουσίας έργο να επιτελέσουν.  Η αντιπολίτευση αποχώρησε από τις εργασίες της επιτροπής, οι “κατηγορούμενοι” αρνήθηκαν να προσέλθουν. Και βέβαια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές αρνούνται να ερευνήσουν στην ουσία, δηλαδή των όσων έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες, αποδεικνύοντας πως το μόνο που τους νοιάζει είναι να συνεχίσουν να κρατούν σε αυτή την ιδιότυπη ομηρία λάσπης τους εννέα πολιτικούς.

Βέβαια την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Προανακριτική Επιτροπή για να αποφασίσει για το αν έχει την αρμοδιότητα να προχωρήσει σε διερεύνηση ή όχι λόγω παραγραφής των ενδεχόμενων αδικημάτων και άρα να αναπέμψει τη δικογραφία στην τακτική Δικαιοσύνη. Βέβαιο πρέπει να θεωρηθεί ότι η Επιτροπή Δρίτσα δεν πρόκειται να διερευνήσει τις καταγγελίες.

Η σχετική συζήτηση περί αρμοδιότητας ή όχι της Επιτροπής, προγραμματίστηκε για τη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης το απόγευμα, ενώ κατά πληροφορίες και εκτός απροόπτου αμέσως μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμο και το Πόρισμα το οποίο θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Κατά πληροφορίες το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει συνεδρίαση την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμο και το πόρισμα το οποίο θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος. Σήμερα πρόκειται να αναγνωστούν και οι επιστολές των πολιτικών που εστάλησαν στα μέλη της επιτροπής μετά την κλήση που έλαβαν για να καταθέσουν, ενώ θα αναγνωστεί και η νέα δικογραφία που έχει αποσταλεί στη Βουλή για την περίοδο Αβραμόπουλου.

Τεράστιο deal

Στο μεταξύ, συμφωνία με την GlaxoSmithKline για την πώληση του μεριδίου της, ύψους 36,5%, στο κοινό τους εγχείρημα σύναψε η Novartis, αντί 13 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Η πώληση θα επιτρέψει στην Novartis να εστιάσει στη βασική της δραστηριότητα, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
«Αυτό θα ενισχύσει την ικανότητά μας να χρησιμοποιούμε κεφάλαια για να αναπτύξουμε τη βασική μας δραστηριότητα, να κατευθύνουμε τις αποδόσεις των μετόχων και να αντλήσουμε αξία από εξαγορές καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε την κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία, με τη βοήθεια των ψηφιακών μέσω και των δεδομένων», δήλωσε ο Vas Narasimhan, CEO της Novartis.
Το κοινό σχήμα με την GlaxoSmithKline σχηματίστηκε το 2015 και αφορά καταναλωτικά ιατρικά σκευάσματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα