Έ«Χ»ασαν ευκαιρίες και βαθμούς Παναθηναϊκός και Αστέρας

Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης έχασαν ευκαιρίες και τελικά έμειναν στο 1-1. Έτσι, δεν αξιοποίησαν την απώλεια δύο βαθμών του Πανιωνίου αλλά παραμένουν βασικοί διεκδικητές στην «μάχη» για την πέμπτη θέση. Το γεγονός ότι δεν υπήρξε νικήτρια ομάδα -στην αναμέτρηση που «έριξε την αυλαία» του σημερινού (10/3) προγράμματος στην 25η αγωνιστική της Super League– οφείλεται, κυρίως, στις εξαιρετικές επεμβάσεις των τερματοφυλάκων. Διούδης και Αθανασιάδης, όταν χρειάστηκε και μάλιστα σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, φώναξαν βροντερό «παρών».

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ιδιαίτερα καλό και παραγωγικό. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις γνωστές του αδυναμίες στην παραγωγή παιχνιδιού και στο τελείωμα των φάσεων. Οι Αρκάδες έδειχναν περισσότερο πειστικοί, είτε στην άμυνα, είτε στη δημιουργία αλλά ούτε και αυτοί κατάφεραν να τελειώσουν τις λίγες φάσεις που δημιούργησαν. Στο δεύτερο ημίχρονο η ανασταλτική λειτουργία, αμφοτέρων, «έκανε νερά». Με συνέπεια οι αντίπαλοι να φτάνουν με περισσότερες αξιώσεις στις δύο περιοχές.

Αυτοί που πανηγύρισαν πρώτοι ήταν οι φιλοξενούμενοι, με ωραία κεφαλιά του Μανιά (69′) Δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη και το πλήρωσαν στο 87′ με φοβερό σουτ από τον Λουντ. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται γιατί στο 12ο λεπτό ο διαιτητής, Μανώλης Σκουλάς, δεν έδειξε την άσπρη βούλα, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μουνάφο.

Το χέρι του Μουνάφο

Μοιρασιά υπήρξε και στα δοκάρια. Οι «κυανοκίτρινοι» το είδαν να σταματάει εκεί το σουτ από τον Τόνσο (36′) και οι «πράσινοι» το εκπληκτικό «ψαλιδάκι» του Μουνιέ (77′). Με την ολοκλήρωση του αγώνα στο «Απ. Νικολαϊδης» ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 7η θέση με 32 πόντους. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει 33 βαθμούς συγκατοικεί στην 5η θέση με τον Πανιώνιο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα