Φώναξε «παρών»

Στις 24 Αυγούστου 2013, όταν ο Παναθηναϊκός δεχόταν τρία γκολ από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, κάποιοι έλεγαν ότι οι «πράσινοι» θα έχουν παρόμοια τύχη με αυτήν της περσινής ΑΕΚ. Σαραντά τρεις μέρες μετά, η ίδια ομάδα εκτός από το γεγονός ότι βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, στάθηκε πολύ καλά στην έδρα του ΠΑΟΚ, ο οποίος θεωρητικά διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μάλιστα, αν το «τριφύλλι» ήταν λίγο πιο τυχερό, θα μπορούσε να φύγει με την ισοπαλία από την Τούμπα. Μην ξεχνάμε ότι οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν σε πέναλτι με τον Μπεργκ, ενώ ο Σουηδός είχε ακόμη μία ευκαιρία σε τετ α τετ να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή δυνατά στην αναμέτρηση, δείχνοντας ότι δεν φοβάται τον αντίπαλό του. Οι νέοι σε ηλικία παίκτες, συμπαρασυρόμενοι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, είχαν το ποδοσφαιρικό θράσος να ψάξουν το θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα.

Ο Μπεργκ, παρά το γεγονός ότι τελικά αποδείχθηκε… μοιραίος για την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε ακόμη ένα τέρμα, φτάνοντας τα τέσσερα στο πρωτάθλημα. Ο Μέντες Ντα Σίλβα, αν και για ακόμη μία φορά δεν ήταν από τους διακριθέντες, τουλάχιστον αυτή τη φορά απέφυγε τα λάθη, ενώ και ο Νάνο βοήθησε αρκετά επιθετικά.

Από την άλλη πλευρά, οι Σίλντεφελντ και Ρισβάνης είχαν αρκετά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, με τον πρώτο να κάνει ίσως το χειρότερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα, απέναντι στον σύλλογο στον οποίον αγωνίστηκε το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Επιπλέον, ο Καπίνο έδειξε για ακόμη μία φορά πολύ μεγάλη αστάθεια στις εξόδους του, όμως είχε κάποιες σωτήριες επεμβάσεις στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, κυρίως σε τετ α τετ με τους επιθετικούς των Θεσσαλονικέων.

Εν κατακλείδι, το πρόσημο από την αναμέτρηση στην Τούμπα για τον Παναθηναϊκό, μάλλον είναι θετικό, παρά την ήττα, αφού μιλάμε για ένα σύνολο που τώρα δημιουργείται, έχοντας αρκετά προβλήματα, αλλά και ξεκάθαρο στόχο να «χτίσει» τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα