Μπλάτερ: «Πρέπει να δείξουμε σοφία»

Εδώ και καιρό ακουγόταν πως είναι πολύ πιθανό το Μουντιάλ του 2022 να γίνει σε διαφορετικές ημερομηνίες από τις προβλεπόμενες. Αιτία δεν ήταν άλλο από τις αποπνικτικές συνθήκες που επικρατούν στο Κατάρ το καλοκαίρι, με την αφόρητη ζέστη να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη διεξαγωγή αγώνων.

Αυτό ήταν ένα από τα θέμα της FIFA στη διήμερη συνεδρίαση της Ζυρίχης. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Σεπ Μπλάτερ, οποιαδήποτε απόφαση θα παρθεί μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία. Παράλληλα, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σημείωσε πως θα επιληφθεί των όσων συμβαίνουν στο Κατάρ και έχουν γίνει γνωστά, δηλαδή τις άθλιες συνθήκες και τους θανάτους αρκετών εξ όσων εργάζονται για το Μουντιάλ του 2022.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διπλωματία και σοφία και να διερευνήσουμε πολύ βαθιά την υπόθεση», τόνισε αναφορικά με τις πιθανότητες να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 σε άλλες από τις «κλασικές» ημερομηνίες ο Σεπ Μπλάτερ, ενώ για τα όσα συμβαίνουν με τους εργάτες στο Κατάρ πρόσθεσε: «Το Μουντιάλ θα γίνει στο Κατάρ. Δεν θα είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που θα χτιστεί σε αίμα αθώων. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και θα επιληφθούμε αυτών των θεμάτων. Επίσης, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για όλα όσα συμβαίνουν σε χώρες που υπάρχουν θάνατοι, κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών έργων. Ειδικά όταν συνδέονται με το Μουντιάλ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα