Επιμένει η τρόικα στην πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων

Δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω η τρόικα σε ό,τι αφορά το θέμα της πλήρους απελευθέρωσης των επαγγελματικών μισθώσεων.

Η τριμερής δεν έκανε δεκτή τη συμβιβαστική πρόταση που είχε καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης στη συνάντηση που έλαβε χώρα πριν από μία εβδομάδα. Αυτή προέβλεπε να μην πειραχθεί καμία από τις υπάρχουσες συμβάσεις, ούτε να υπάρξει τροποποίηση στον χρόνο ειδοποίησης για την έξωση και στο ύψος της αποζημίωσης του μισθωτή, ενώ για τις νέες μισθώσεις να υπάρχει προστασία του μισθωτή για τουλάχιστον τρία έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα γνωστοποίησε στο υπουργείο ότι εμμένει στην τοποθέτησή της για πλήρη απελευθέρωση όλων των επαγγελματικών μισθώσεων, νέων και παλαιών. Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη στάση της, είναι ότι η προστασία που υπάρχει σήμερα δημιουργεί δυσκαμψίες στην αγορά των ακινήτων.

Η ηγεσία του υπουργείου, πάντως, θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση εμμένοντας κι αυτή από την πλευρά της στην επιχειρηματολογία ότι η ύφεση είναι ο βασικός λόγος που μένουν αρκετά μαγαζιά ξενοίκιαστα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα