Καβάλα στο άλογο, αλλά αυτό τρέχει γρήγορα

Μηδέν εις το πηλίκο για την ΑΕΚ μετά τον αγώνα με τον εξαιρετικό Ατρόμητο. Έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ και όχι δύο μπροστά του μετά το τέλος της όγδοης αγωνιστικής. Μικρό το κακό…

Ο ποδοσφαιρικός οργανισμός ΑΕΚ βρίσκεται σε αναγεννησιακή περίοδο. Η χρονιά είναι ήδη πετυχημένη και αυτή τη στιγμή διενεργείται μία διαχείριση της κατάστασης προκειμένου στο τέλος της σεζόν πέραν της αυξητικής ορμόνης που διοχετεύεται στο σώμα της ομάδας, να υπάρχουν στο καλάθι και μερικοί καρποί. Όπως αυτός ο άγουρος, αλλά τόσο νόστιμος καρπός του Κυπέλλου του 2016.

Μπορεί να τα συνδυάσει όλα η ομάδα; Και πρωταθλητισμό και τρίτη σερί παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου και καλή πορεία στην Ευρώπη; Η απάντηση είναι ακόμη άγνωστη, αλλά η ερώτηση ορθώς εκφράζεται, διότι η ΑΕΚ είναι τεράστια ομάδα και εφόσον ξέμπλεξε από διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, πλέον η κουβέντα δεν έχει να κάνει με το αν ο Δημητρέλος θα προλάβει ανοιχτή την εφορία, αλλά με το αν θα νικήσει τον Πανιώνιο και τη Μίλαν.

Η Ένωση διαθέτει μία κάποια ποιότητα και ποσότητα, σε όποιον αρέσει. Διαθέτει μία φανέλα που κουβαλά 30 τίτλους και παραμένει η ομάδα που έχει βγάλει τους περισσότερους πρώτους σκόρερ. Αυτή τη στιγμή οι δύο επιθετικοί της δεν μπορούν να κάνουν ούτε τελική προς την εστία. Καλό είναι να λυθεί αυτός ο γρίφος, αλλά είναι πταίσμα μπροστά στα βάσανα των τελευταίων ετών. Σήμερα ο Δικέφαλος είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που παλεύει με πραγματικές αξιώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Το 2008 η ΑΕΚ την 8η αγωνιστική ήταν έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή. Το 2009 ήταν 11. Το 2010 και το 2011 ήταν πέντε πόντους πίσω και το 2012… 17 . Το 2013 και το 2014 ήταν μερικές κατηγορίες πιο κάτω. Το 2015 οκτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή και το 2016 εννέα. Φέτος, έχοντας δώσει παράλληλα επτά ευρωπαϊκά ματς (!) είναι στην πραγματικότητα μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος. Και έχει διορθώσει και την ευρωπαϊκή της συγκομιδή με τρία ματς ακόμη στον ορίζοντα, ίσως και πέντε (και επτά).

Κανένας Ατρόμητος, καμία Ξάνθη και κανένας Αστέρας δεν μπορεί να φρενάρει αυτό που βιώνει εδώ και κάποια χρόνια η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η ομάδα έχει πλέον μόνο αγωνιστικά προβλήματα που αφορούν την αδυναμία συνεχόμενων αγώνων. Κι αν υπάρχει αμφισβήτηση στο έργο του προπονητή, καλώς υπάρχει, είναι θέμα εσωτερικό. Το πρωτάθλημα φέτος θα κριθεί στην τελευταία του στροφή. Η ΑΕΚ ουδέποτε ανέπτυξε διαφορά 8 βαθμών από τον δεύτερο, είναι μία… φανταστική διαφορά που δημιουργήθηκε με θεωρητικά αποτελέσματα, λες και δεν έχει αντιπάλους. Συνεχίζει το έργο της σε μία χρονιά που είναι ήδη πετυχημένη, για όσους ξεχνούν το πρόσφατο παρελθόν. Και με τις καμπάνες της Αγίας Σοφίας διαρκώς να ακούγονται από μακριά σαν να πλησιάζουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα