Κόμμα… ανεξαρτήτων οι ΑΝΕΛ

Μουδιασμένα τα στελέχη των ΑΝΕΛ παρακολουθούν τις εξελίξεις, ειδικά μετά την πρωτοφανή δήλωση του ο προέδρου του κόμματος για –πολιτικό– λιντσάρισμα του Χρήστου Πάχτα. Στο παρασκήνιο έχουν ανάψει για τα καλά οι συζητήσεις με στόχο να ξεκαθαρίσουν αν η δήλωση αυτή ήταν της… παρόρμησης ή του σχεδίου.

Από τη μία τα δημοσκοπικά ευρήματα, και από την άλλη η έλλειψη πολιτικών προτάσεων, το κλίμα στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μόνο καλό δεν είναι, με τα στελέχη να έχουν χωριστεί σε πολλά στρατόπεδα και σχεδόν όλα να βρίσκονται απέναντι από τον Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος του κόμματος έχει καταφέρει να εκνευρίσει ακόμα και εκείνους που βρίσκονταν μέχρι πρότινος κοντά του, ενώ πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν και άλλα στελέχη να βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Ν.Δ. για μια χρυσή μεταγραφή.

Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος σήκωσε μεγάλο βάρος προεκλογικά, σήμερα δεν μιλάει καν με τον Καμμένο. Αν και κάποιοι τον θέλουν να σκέφτεται τη μεταγραφή του στη Ν.Δ., ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει υποστηρίξει ότι θα προτιμήσει να πάει… σπίτι του!
Την έξοδο φέρεται να ψάχνει και η Μαρία Κόλλια. Η βουλευτής, αντιλαμβανόμενη ότι η είσοδος του κόμματος εκ νέου στη Βουλή μόνο δεδομένη δεν είναι, αναζητά το πολιτικό της μέλλον στον δήμο Σερρών ενώ κρατά ανοιχτή γραμμή με τη Ν.Δ. με την ελπίδα ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξη της.
Ακόμα και ο Παύλος Χαϊκάλης εμφανίζεται ενοχλημένος με τον Πάνο Καμμένο. Μάλιστα, φημολογείται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε συνάντηση με τον Κώστα Μπούρα, οπότε και έθεσαν επί τάπητος τη δυνατότητα μεταγραφής του στη Ν.Δ.
Για τους ΑΝΕΛ, οι πληροφορίες θέλουν περισσότερα από πέντε κορυφαία στελέχη να ανακοινώνουν την έξοδό τους από το κόμμα το επόμενο διάστημα.

Οι πιστοί του

Δίπλα στον Πάνο Καμμένο παραμένουν πιστοί στρατιώτες στελέχη μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σε αυτούς ανήκουν οι Βασίλης Καπερνάρος, Ραχήλ Μακρή, Μίκα Ιατρίδου και Έλενα Κουντουρά.
Ακριβώς όμως απέναντί του βρίσκεται μια άλλη ομάδα στελεχών, οι οποίοι λέγεται ότι θέλουν μερίδιο στην ηγεσία του κόμματος. Σε αυτούς φέρεται να ανήκουν οι κ.κ. Χρυσοβελώνη, Νταβρής, Ξουλίδου και Γιοβανόπουλος.
Το δικό τους παιχνίδι έξω από ομάδες παίζουν οι Χρυσούλα Γιαταγάνα και Νότης Μαριάς, ενώ οι Αβραμίδης και Δημαράς από το «Άρμα Πολιτών» κινούνται στην ίδια γραμμή σε απόλυτη συνεννόηση. Βηματισμό αναζητά ο Παναγιώτης Μελλάς, ο οποίος προς το παρόν κρατά χαμηλούς τόνους, πιστός στη λαϊκή γραμμή του κόμματος.

Οι πονοκέφαλοι

Πρώην στέλεχος του κόμματος εκτιμά μιλώντας στην «Α» ότι το τελευταίο ξέσπασμα του Πάνου Καμμένου εξηγείται από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί. «Οι δημοσκοπήσεις δεν ευνοούν τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όλες οι μετρήσεις δείχνουν το ίδιο πράγμα και θέτουν σε κίνδυνο την είσοδο του κόμματος στη Βουλή. Πρόβλημα όμως υπάρχει και με τη ρητορική που έχει υιοθετηθεί. Δεν πείθει. Και δεν δείχνει ο Πάνος Καμμένος διάθεση να συζητήσει και να βρει μια άλλη λύση. Να ακούσει προτάσεις και να αλλάξει τακτική», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και παραίτηση με αιχμές!

Παραίτηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είχαμε στον νομό Μεσσηνίας, καθώς ο πολιτευτής του νομού Παναγιώτης Γεωργόπουλος έστειλε επιστολή στην ηγεσία του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για τη λήψη αποφάσεων.
Στην επιστολή του ο Π. Γεωργόπουλος σημειώνει:
1. Η παρούσα επιστολή μου αφορά τη συμμετοχή μου στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος.
2. Σύμφωνα με το άρθρο 29 του Καταστατικού του Κινήματος:
«Το Εθνικό Συμβούλιο έχει την αρμοδιότητα να οργανώνει και διαμορφώνει την πολιτική του Κινήματος βάσει των αποφάσεων του Συνεδρίου και των επιταγών της πολιτικής επικαιρότητας. Στις αρμοδιότητές του εμπίπτουν όλα τα ζητήματα πολιτικής του κινήματος και οι αποφάσεις του πρέπει να εκτελούνται από όλα τα μέλη και τα όργανα του Κινήματος».
3. Είναι, δηλαδή, ένα από τα ανώτερα όργανα του Κινήματος, αυτό σημαίνει (όπως το καταλαβαίνω) ότι,
α. Για να συνεδριάσει, θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία και να λαμβάνονται αποφάσεις, ενώ τα μέλη του θα πρέπει να ενημερώνονται μερικές ημέρες, πριν για τη θεματολογία της συνεδρίασης, ώστε να κάνουν την ανάλογη προετοιμασία.
β. Τα μέλη, επίσης, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται και να λένε τις σκέψεις και τις απόψεις τους ελεύθερα, οι οποίες θα πρέπει να καταγράφονται και να αξιολογούνται.
4. Τα υπόψη δεν τηρήθηκαν στην 2η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στη Θεσσαλονίκη την 12η Σεπ 2013, η θεματολογία δεν ήρθε ποτέ στο e-mail μου, ενώ όταν την έμαθα κατάλαβα ότι η συνεδρίαση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα χωρίς την αναγκαιότητα λήψης απόφασης. Όσον αφορά την αντιμετώπισή μου ως ομιλητού, αυτή δεν ήταν η αναμενόμενη, δεν είχα τη δυνατότητα να εκφράσω τις απόψεις μου, ενώ χλευάστηκα μπροστά στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Η στρατιωτική μου πειθαρχία με απέτρεψε από το να αντιδράσω.
5. Μετά τα παραπάνω, υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, αφού ευχαριστήσω τα μέλη του Συνεδρίου που με τίμησαν με την ψήφο τους και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας.
6. Τελειώνοντας, πιστεύω ότι θα βοηθούσε τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου η ύπαρξη μόνιμης Γραμματείας Εθνικού Συμβουλίου, όπως είναι η συνήθης πρακτική σε Οργανισμούς κ.λπ., η οποία θα κρατούσε τα Πρακτικά των συνεδριάσεων και θα τα κοινοποιούσε όπου απαιτείτο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα