Ελληνίδα έχει μοιράσει 15.000 παπούτσια σε φτωχά παιδιά

Μία Ελληνίδα κάνει, πραγματικά, τον κόσμο μας καλύτερο. Ο λόγος για τη Βίβιαν Καρτσούνη, η οποία μαζί με τον σύντροφό της, έχουν μοιράσει ως τώρα περίπου 14.500 ζευγάρια παπούτσια σε φτωχά παιδιά στην Αφρική αλλά και σε όλον τον πλανήτη.

Γεννημένη στην Αφρική και κάτοικος Αυστραλίας, η Καρτσούνη αποφάσισε να βοηθήσει τα παιδιά όταν στη διάρκεια ενός Μαραθωνίου στη Νότιο Αφρική, στον οποία συμμετείχε, είδε πως πολλά από αυτά ήταν ξυπόλητα και είχαν πληγές στα πόδια τους. 

Με την επιστροφή της στην Αυστραλία ίδρυσε τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Παπούτσια για τον Πλανήτη Γη» και μαζί με τον σύντροφό της, Νικ Ντρέιτον, άρχισαν να μαζεύουν παπούτσια από κάθε γωνιά της Αυστραλίας.

«Στα τέσσερα χρόνια της οργάνωσης έχουμε μοιράσει περί τα 14.500 ζευγάρια, έχουμε κάνει πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους. Όλα τα έξοδα μεταφοράς στην Αυστραλία τα πληρώνουμε από την τσέπη μας», δήλωσε η Καρτσούνη στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος». Είπε επίσης πως αρχικά ζητούσε μόνο αθλητικά παπούτσια από σωματεία και καταστήματα αλλά τώρα πια η οργάνωση της δέχεται πολλές προσφορές.

Πριν από λίγες μέρες βραβεύτηκε για τη δράση της από την αεροπορική εταιρία Jetstar με το βραβείο Flying Start. Η εξέλιξη αυτή θα αποφέρει στην οργάνωση 15,000 δολάρια αλλά και αεροπορικά εισιτήρια ισόποσης αξίας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, για τη μεταφορά των παπουτσιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα