Με σύνθημα το… restart

Το ξεκίνημα του Αστέρα Τρίπολης στο φετινό πρωτάθλημα ήταν από μέτριο ως κακό και όλοι στην ομάδα θέλουν να το ξεχάσουν. Για τον λόγο αυτό η διακοπή λόγω των αγώνων της εθνικής μόνο ευεργετική μπορεί να χαρακτηριστεί για τους Αρκάδες, που έχουν πλέον σαν σύνθημα το… restart.

Οι Πελοποννήσιοι εμφάνισαν από την αρχή των επίσημων υποχρεώσεών τους πολλές αδυναμίες. Πρόβλημα στην ανάπτυξη, κάτι που είδαμε όλοι στα ματς με τη Ραπίντ Βιέννης –για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League– όπου οι «κυανοκίτρινοι» απείλησαν μόνο με στημένες φάσεις. Ακόμη και στη Super League, όμως, ο Αστέρας έδειξε να έχει προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία. Δέχθηκε γκολ και στα τρία πρώτα παιχνίδια. Ειδικά σε αυτό με τον ΠΑΣ οι Αρκάδες έδειξαν πως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αμυντικά, γεγονός που προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη και στον ίδιο τον Σάκη Τσιώλη, αφού πέρυσι είχε παρουσιάσει ένα σύνολο με εξαιρετική λειτουργία της οπισθοφυλακής και σαφώς καλύτερο επιθετικά.

Βέβαια, σε σχέση με την περσινή σεζόν δεν υπάρχει ο Ρούμπεν Ράγιος, από τον οποίο πέρναγε όλο το παιχνίδι του Αστέρα, αλλά και ο Σανκαρέ που ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο σταθερούς στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι αντικαταστάτες τους βρέθηκαν, ωστόσο ήρθαν αρκετά αργά στην ομάδα (Γκοϊάν, Γκρατσίνι), ενώ ο Τσιώλης δεν είχε απόλυτα έτοιμους κάποιους παίκτες που αποτελούν πολύτιμα εργαλεία, όπως ο Κοντές. Ο τελευταίος θα ξεκινήσει ξανά βασικός στο ματς με τον ΟΦΗ δίπλα στον Ουσέρο, αφού ο Ζησόπουλος δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του «σκυλιού» που θέλει στο χώρο της μεσαίας γραμμής, προκειμένου ο Ουσέρο να απελευθερωθεί και να βοηθήσει επιθετικά. Κάτι που συνέβαινε και την περσινή σεζόν, όταν τον ρόλο αυτό είχε πάλι ο Κοντοές.

Πέρα από την ανάπτυξη του παιχνιδιού ο προπονητής του Αστέρα δούλεψε πολύ και στην άμυνα, αφού αντιμετωπίζει δύο προβλήματα με τους Κουρμπέλη και Μπαρτολίνι να μην υπολογίζονται για το ματς του Ηρακλείου. Για τον δεύτερο, μάλιστα, η… βαλίτσα θα πάει μακριά. Ευτυχώς για τον Καρδιτσιώτη τεχνικό ο Ντορίν Γκοϊάν γύρισε χωρίς κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, ενώ τα δύο ματς που έδωσε με τη Ρουμανία τον ευνόησαν ως προς την ετοιμότητά του, αφού είχε μείνει πίσω κι αυτός στην αρχή. Πολύ σημαντική όπως προαναφέραμε είναι και η προσθήκη του Εντό, ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση και το μόνο που μένει είναι να «δέσει» με την ομάδα. Γι’ αυτό και «παίζεται» η θέση δίπλα στον Ουσέρο, μιας και ο Κοντοές επίσης είναι ετοιμοπόλεμος και ίσως προτιμηθεί αυτός.

Από εκεί και πέρα σε σαφώς καλύτερη κατάσταση είναι πλέον και ο Σεμπαστιάν Γκρατσίνι, από τον οποίο περιμένει πολλά πράγματα επιθετικά ο Τσιώλης. Άλλωστε, ο τελευταίος προορίζεται ως αντικαταστάτης του Ράγιος και προς το παρόν τον ρόλο αυτό φαίνεται να έχει αναλάβει ο Κάφα, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται απόλυτα. Αυτοί που μοιάζουν «σταθεροί» στο μυαλό του Τσιώλη αυτή τη στιγμή είναι οι Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης, Κάφα, Ουσέρο, Ντε Μπλασίς στη μεσαία γραμμή, Γκοϊάν στο κέντρο της άμυνας και Ερνάντες κάτω από τα δοκάρια. Σε όλες τις θέσεις που μένουν κενές δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγές προσώπων, αφού το… restart που ετοιμάζει ο Τσιώλης ενδέχεται να επιφυλάξει εκπλήξεις σε πολλά μέτωπα για τους αντιπάλους του και ειδικά για τον ΟΦΗ που «καίγεται» σε αυτό το παιχνίδι, μιας και παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Νέο λάθος με Μπαρτολίνι

Τα άσχημα μαντάτα στο στρατόπεδο του Αστέρα Τρίπολης ήρθαν από τον Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι. Όπως υπολογιζόταν, ο Αργεντινός στόπερ επρόκειτο να επιστρέψει στην ενεργό δράση στα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κατάστασή του δεν του το επιτρέπει. Ο Μπαρτολίνι δοκίμασε να μπει σε κανονικούς ρυθμούς, όμως αυτό δεν ήταν δυνατό, αφού το πρόβλημα στον έσω πλάγιο δεν έχει απομακρυνθεί με τη θεραπευτική αγωγή που ακολούθησε.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι να γίνει επέμβαση στον Μπαρτολίνι και ο Αργεντινός θα μείνει άλλους τρεις μήνες εκτός δράσης. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να παίξει περίπου στην αρχή του επόμενου έτους. Ο κεντρικός αμυντικός του Αστέρα θα αναχωρήσει για την πατρίδα του, εκεί όπου και θα υποβληθεί σε εγχείρηση και θα επιστρέψει στη χώρα μας σε δύο μήνες, αφού ολοκληρώσει και την αποθεραπεία του.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως το ιατρικό τιμ του Αστέρα έκανε ένα ακόμη τραγικό λάθος με ποδοσφαιριστή της ομάδας. Και λάθη έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν με πιο τρανταχτό παράδειγμα την περίπτωση του Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Γεγονός που προβληματίζει πολλούς στο αρκαδικό στρατόπεδο. Το αν θα γίνει κουβέντα για ανακατατάξεις είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των διοικούντων κι αν τους… πείραξε πολύ αυτή η εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα