Δερμιτζάκης: «Πρέπει να ζούμε με την πίεση»

Στην πίεση που υπάρχει λόγω των κακών αποτελεσμάτων στα τρία πρώτα παιχνίδια της φετινής περιόδου στάθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης, στη συνέντευξη τύπου εν όψει της αναμέτρησης με τον Αστέρα. Ο τεχνικός του ΟΦΗ σημείωσε πως πρέπει όλοι να μάθουν να ζουν με την πίεση αυτή και υποστήριξε πως όλοι είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με τους Αρκάδες.

Παράλληλα, στάθηκε στη μεταγραφή του Αρίθα Μακουκούλα και τον λόγο που πραγματοποιήθηκε, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως οι «μελανόλευκοι» θα παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικοί από εδώ και στο εξής.

«Η διακοπή του πρωταθλήματος μας βοήθησε μέσα από τα φιλικά να μην χάσουμε το ρυθμό μας, αλλά και να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, αλλά και στους τραυματίες να επιστρέψουν σε αγωνιστική δράση. Ο Κουτσιανικούλης έπαιξε με τον ΠΟΑ, ο Παπάζογλου δείχνει ότι είναι καλά, ο Ζόρο είχε πρόβλημα αλλά μετέχει πλέον κανονικά στις υποχρεώσεις της ομάδας, όπως και ο Κυζιρίδης, είναι όλοι έτοιμοι για την Κυριακή». Αυτή ήταν η αρχική τοποθέτηση του Δερμιτζάκη, ο οποίος για το ματς με τον Αστέρα τόνισε: «Ο Αστέρας τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει επίπεδο και δίκαια είναι στις καλύτερες ομάδες της χώρας. Έχει επενδύσει και διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ και έναν καλό προπονητή. Είναι ομάδα που δεν θα κλειστεί με μαζική άμυνα, προσπαθεί να έχει κατοχή, παίζει επιθετικά και έχει παίκτες ικανούς στο ένας εναντίον ενός, κάτι που φαίνεται στα γκολ που έχει βάλει. Αλλάζει πρόσωπα στον αγώνα και ρισκάρει, ανεξάρτητα αποτελέσματος. Αφήνει χώρους που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπου εκτός από πάθος, δύναμη και το καθαρό μυαλό, θέλει ισορροπίες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τόσο στην άμυνα όσο και την επίθεση».

Όσον αφορά τον ΟΦΗ και την πίεση που υπάρχει για την πρώτη νίκη, ο Καβαλιώτης προπονητής είπε: «Θέλουμε την παρουσία του κόσμου που μέχρι τώρα η βοήθειά του είναι μοναδική. Δεν τον έχουμε ικανοποιήσει μέχρι στιγμής, αλλά να είναι σίγουρος ότι θα κάνουμε τα πάντα για να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας. Η πίεση που έχουμε είναι η δεδομένη που υπάρχει σε μια μεγάλη ομάδα και όλοι πρέπει να ζούμε με αυτή. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, ιδιαίτερα τώρα που έχουν γυρίσει όλοι οι παίκτες. Πρέπει να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».

Για τις επιστροφές παικτών που θα έχει στην αναμέτρηση αυτή ο Δερμιτζάκης ανέφερε: «Δεν είναι μόνο οι απουσίες που είχαμε αν και δεν είναι δικαιολογία, μολονότι δίνει στον προπονητή τη δυνατότητα να χειριστεί όπως θέλει τον αγώνα. Μας έλειπαν παίκτες στο γκολ, οι οποίοι πέρσι είχαν βοηθήσει, όπως είναι ο Παπάζογλου και ο Κουτσιανικούλης. Είναι και παίκτες που δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι όπως ο Λαμπρόπουλος. Συν τον Μακουκούλα που περιμένουμε ότι θα μας βοηθήσει. Όλα αυτά μας δίνουν την ευκαιρία να δουλεύουμε καλύτερα. Δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά δείχνει ότι μπορεί να μπει για έναν συγκεκριμένο χρόνο και να βοηθήσει πολύ. Δεν είναι όμως μόνο τα πρόσωπα, αλλά όλη η ομαδική τακτική, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός μέσα στην περιοχή, ώστε με την ικανότητα που υπάρχει και ίσως στην τύχη, να μας βοηθήσει για τη νίκη».

Ερωτηθείς για την απόκτηση του Μακουκούλα και το τι περιμένει από αυτόν, ο Δερμιτζάκης σχολίασε: «Ο Παπάζογλου έχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζεται πολύ καλά τόσο από τον ίδιο, όσο και το ιατρικό επιτελείο. Μπορεί όμως να προκύψει ξανά. Γι’ αυτό και βάσει ότι κάποια παιδιά δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα και δεν έχουν πιάσει το επίπεδο που θέλουμε, για αυτό πήραμε έναν παίκτη με καλό βιογραφικό και ηλικία. Περιέχει και ένα ρίσκο η μετεγγραφή της τελευταίας στιγμής, καθώς οι παίκτες που είναι ελεύθεροι και δεν έχουν κάνει προετοιμασία και φιλικά, είναι αδύνατο να είναι 100% έτοιμοι. Προσπαθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ώστε να βελτιωθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο Μακουκούλα πέρασε τα εργομετρικά τεστ τα οποία έδειξαν ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι περίμενα και σε 2 εβδομάδες θα μπορεί να είναι 100% έτοιμος, ενώ υπολογίζεται και για το επόμενο κιόλας παιχνίδι. Γενικά προσπαθείς να δεις πως θα συνυπάρξουν οι παίκτες που παίρνεις με αυτούς που έχεις. Και ο Μακουκούλα και ο Παπάζογλου χωράνε στην ενδεκάδα, ειδικά όταν έχεις να διασπάσεις άμυνες. Δεν πρόκειται όμως να αλλάξει το πλάνο που έχουμε δουλέψει, αλλά ίσως γίνουν κάποιες διαφοροποιήσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα