Το μεγαλείο του αθλητισμού

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η είδηση ότι ο Στίλιαν Πετρόφ πάσχει από οξεία λευχαιμία είχε συγκλονίσει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό -και όχι μόνο- κόσμο. Ο Βούλγαρος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το άθλημα που υπηρετούσε τόσα χρόνια, ώστε να δώσει τη δική του ξεχωριστή μάχη.

Προς το παρόν, τα πάει πολύ καλά, ενώ η ασθένειά του τον ευαισθητοποίησε τόσο που αποφάσισε να ιδρύσει ένα ίδρυμα με σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν παρόμοιο, μ’ εκείνον, πρόβλημα. Εξάλλου, δεν έχουν όλη την… τύχη (μέσα στην πολύ μεγάλη ατυχία τους βέβαια) να είναι τόσο γνωστοί και να έχουν τη συμπαράσταση συγγενών, φίλων, ακόμη και ανθρώπων που δεν γνωρίζουν, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάστασή τους.

Ο Βούλγαρος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει όλα τα παραπάνω, διοργάνωσε μία φιλική αναμέτρηση στο «Σέλτικ Παρκ», την οποία τίμησαν πολλοί ποδοσφαιριστές, με τους οποίους ο Πετρόφ είχε την τύχη όχι μόνο να αγωνιστεί, αλλά και να «χτίσει» έναν δεσμό φιλίας. Χένρικ Λάρσον, Σέι Γκίβεν, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Τζον Τέρι ήταν μόνο μερικοί από τους φίλους του, που έδωσαν το παρών στον αγώνα ων Πετρόφ ΧΙ κόντρα στη Σέλτικ ΧΙ (5-3 το τελικό σκορ για όποιους ενδιαφέρει).

Το πιο σημαντικό πάντως ήταν η συνδρομή του κόσμου. 60.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πετρόφ και πήραν θέση στο γήπεδο. Άλλωστε όλα τα έσοδα πήγαν για το ίδρυμα του. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, αλλά και το βίντεο που ακολουθούν, ήταν πολύ συγκινητικές. Ειδικά τη στιγμή που ο Βούλγαρος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τους δύο του γιους, αλλά και όταν οι φίλαθλοι του αφιέρωσαν το «You ‘ll never walk alone», η… ανατριχίλα έκανε για τα καλά την εμφάνισή της. Αυτό πραγματικά είναι το μεγαλείο του αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα